Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Peste 13 tone de carne de pui expirată găsite într-un depozit din Iaşi

Nu mai puţin de 13,6 tone de aripioare de pui expirate din luna noiembrie 2013 au fost descoperite, în urma uno percheziţii efectuate de procurorii DIICOT, la un depozit de profil din Iaşi. Procurorii DIICOT au efectuat 102 percheziţii domiciliare în 18 judeţe. Au fost vizate, în special, două grupuri de crimă organizată, specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă. 80 de persoane au fost puse sub acuzare, cele mai multe dintre acestea fiind din judeţele Neamţ şi Iaşi.

Sunt vizate aspecte legate de documentele de provenienţă a produselor, aspecte legate de conformitatea acestora şi foarte important încadrarea în data durabilităţii minimale , a declarat Marian Grigoraș, comisar șef CRPPC.

Practic, prin intermediul unor societăţi comerciale din România, membrii grupării achiziţionau în principal carne şi ouă din state membre UE, fără plată TVA. După achiziţionarea reală a mărfurilor, membrii grupării înregistrau livrări fictive către firme «fantomă», neidentificate până în prezent. Marfă din România era livrată scriptic în Bulgaria, Ungaria sau Cipru, pentru neîncărcarea societăţilor românești cu TVA de plată, marfa fiind, în fapt, vândută pe piața românească fără înregistrarea în documentele contabile, «la negru».

Prejudiciul total estimat se ridică la 15 milioane de euro. Potrivit unui comunicat al DIICOT, pe lângă cele 13,6 tone de aripi de pui expirate încă din 2013, oamenii legii au descoperit  5 TIR-uri, care aveau câte 20 de tone de macrou fiecare și care nu corespundeau standardelor de calitate, la un alt depozit, 300 de kilograme de creier de porc, fără documente de proveniență și cu arsuri de congelare urmau a fi introduse în comerț. De asemenea, au mai fost descoperite 500 de kilograme de pipote expirate încă din data de 23 noiembrie 2013. Produsele au fost scoase de la comercializare.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Peste 13 tone de carne de pui expirată găsite într-un depozit din Iaşi | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*