Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Grupare specializată în înşelăciuni prin metoda Accidentul, destructurată de poliţişti

O grupare de infractori specializaţi în înşelăciuni prin metoda Accidentul, în perioada 4- 23 februarie,  a fost destructură de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi.

Victime au fost mai multe persoane din judeţele Bacău,   Iaşi şi Suceava.

Cei doi bănuiţi: D. Mihai, de 24 ani şi C. Cristian, de 34 ani, ambii din municipiul Bucureşti, sunt încarceraţi în penitenciar, fiind condamnaţi pentru comiterea unor infracţiuni. Astfel, cei doi bărbaţi ar fi indus  în eroare persoanele vătămate, cu privire la comiterea unui accident rutier de către un fiu sau nepot al acestora, pretext sub care solicită diferite sume de bani, destinate avocatului sau familiei pretinselor victime ale accidentului, pentru ca aşa-zisul autor al accidentului să nu fie arestat.

Victimele erau alese din categoria persoanelor în vârstă (aveau vârste cuprinse între 59 şi 85 de ani), toate din mediul rural, din judeţele Bacău (8 victime), Iaşi (6 victime) şi Suceava (o victimă). Dintre cele 15 persoane vătămate, zece erau femei.

Nouă dintre victime au refuzat să continue conversaţia cu bănuiţii, stabilind, în urma discuţiilor cu rudele, că informaţiile sunt false.

Într-una dintre situaţii, partea vătămată, imediat după trimiterea sumei de bani, a verificat cazul prezentat şi, conştientizând că este victima unei infracţiuni, a sunat la 112. Poliţiştii au intervenit cu rapiditate în acest caz, iar  prejudiciul a fost recuperat.

De asemenea, persoanele care ridicau banii de la oficiile poştale sau ghişeele bancare au fost identificate de poliţişti şi aduse la cercetări: Ionuţ L., de 27 ani, respectiv Alexandru D., de 30 ani, ambii din Bucureşti. Faţă de Ionuţ L., instanţa a dispus la data de 25.03.2014,   luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, au stabilit că Mihai D. şi Cristian C. sunt bănuiţi de comiterea a 15  infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Prejudiciul total cauzat victimelor de către cele două persoane este de 33.200 lei şi 400 euro, fiind recuperat parţial, respectiv suma de 22.000 lei.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*