Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Descindere a poliţiştilor în vila unui chirurg din Iaşi. Avea acasă foile pacienţilor

Decizia conducerii Spitalului de Pneumoftiziologie vine după ce anchetatorii au descoperit foi de observaţie la domiciliul medicului Lucian Farmatu.

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie a analizat ieri cazul chirurgului Lucian Farmatu, medic specialist în cadrul Secţiei Clinice de Chi­rurgie Toracică, aflat în atenţia procurorilor pentru tentativă de înşelăciune şi uz de fals, scrie Ziarul de Iaşi. La începutul săptămânii, poliţiştii Secţiei IV din Tătăraşi şi pro­curorii au efectuat percheziţii la locuinţa personală a medicului şi la cabinetul acestuia de la spital.

Cazul este în atenţia poliţiştilor de anul trecut, iar luni la amiază aceştia au descins la vila din Tomeşti a chirurgului de unde au ridicat mai multe documente. Printre acestea erau şi foi de observaţie ale unor pacienţi. Medicul este suspectat că ar fi falsificat nişte acte pentru a obţine credite bancare. În paralel cu ancheta demarată de procurorii ieşeni, comitetul di­rector al spitalului a decis ieri-dimineaţă să formeze o comisie pentru verificarea tuturor foilor de observaţie ale pacienţilor cu internări de zi sau continue, din ultimii doi ani, de la Secţia de Chirurgie Toracică. „La nivelul spitalului s-a organizat o co­misie care să studieze în arhive ce foi lipsesc. În cazul de faţă, spi­talul nu a fost implicat di­rect, fiind vorba despre o ches­tiune privată“, a explicat dr. Costică Mitrofan, director me­dical al spitalului. Potrivit unor surse din spital, medicul şi-a luat trei zile de concediu.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*