Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Război între PNL şi PSD la Iaşi

„Dacă PSD se va opune proiectelor importante, colaborarea PNL-PSD de la Iaşi va înceta”. Afirmația aparție președintelui Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, care spune totodată că va solicita social democraților să-și clarifice poziția în cadrul forului legislativ.

Epopeea ruperii USL continuă în întreaga țară. În timp ce la centru premierul Victor Ponta este în plin proces de formarea noului guvern, în teritoriu, liderii PNL și PSD „tratează” o eventuală continuarea colaborării în Consiliile județene și locale. Dacă nu, ruperea va fi definitivă spun aceștia, scrie Esttv.ro.

Domnul președinte al PSD Iași, Gheorghe Nichita m-a invitat public, nu şi direct, la discuţii. Evident că voi merge, şi îmi voi păstra cuvântul de a nu avea nicio manifestare de orgoliu, fie el personal sau politic pentru a duce la îndeplinire proiectele.”, a spus Cristian Adomniței, președinte CJ Iași. Totuși, președintele liberal nu renunță la ironii, atunci când vine vorba despre relația cu social democrații.

În discuțiile pe care le voi avea cu domnul preşedinte al PSD Iaşi, voi cere ca PSD să îşi clarifice poziţia din Consiliu Judeţean. Şi anume: fie este alături de proiectele Iaşului şi îşi va asuma acest lucru prin vot şi prin păstrarea de vicepreşedinte, fie va lupta împotriva acestora., a mai spus președintele CJ Iași, Cristian Adomniței.

Într-un comunicat de presă, conducerea PSD Iaşi respinge acuzaţiile formulate de Adomniţei privitoare la o eventuală boicotare din partea lor a proiectelor județului.

“Liderii PSD Iași consideră că afirmațiile președintelui interimar al PNL reprezintă o încercare de factură discutabilă de a justifica, în fața opiniei publice, o serie de eșecuri reale sau potențiale ale domnului Cristian Adomniței, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Iași.”- se arată în comunicatul PSD Iași. În acelaşi comunicat se precizează faptul că PSD nu este interesat de funcţii şi majorităţi de conjunctură, ci de proiectele Iaşului, care nu au culoare politică.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*