Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Cutremurător! Şi-au vândut virginitatea pentru haine de iarnă

Viata nu a fost niciodata de partea lor, ba din contra, necazurile au aparut unul dupa altul. Au varste cuprinse intre 14 si 16 ani, dar sunt mai mature decat femeile care au trecut pragul de 30 de ani. Totodata, fac greseli specifice varstei, dar numai pentru ca nu a fost nimeni care sa le ajute si sa le invete sa discearna binele de rau. Au fost abandonate de parinti si au ajuns pe mainile rudelor. Nu au gasit, insa, intelegere si nu au avut parte de o copilarie plina de jocuri, cantece si papusi, ci de batai si agresiuni sexuale. Au fost traficate, iar rudele care trebuiau sa le asigure o dezvoltare normala s-au imbogatit de pe urma cosmarului lor, scrie BZI.ro.

Au fost obligate sa faca sex cu barbati care le puteau fi tati sau chiar bunici si au facut-o atat de des, incat au ajuns sa nu cunoasca alt mod de viata. Este vorba despre cinci minore, cazate in modul de recuperare si reabilitare comportamentala a victimelor abuzurilor si traficului de persoane, care au fost date disparute din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi. Au profitat de schimbul de ture de miercuri seara al angajatilor si au fortat grilajul de la fereastra camerei, dupa care s-au facut nevazute. Nu este pentru prima data cand dispar de la centru. De fiecare data sunt gasite de politisti pe strazi, in timp ce apeleaza la mila trecatorilor sau fac ce au fost invatate de mici: isi vand trupul, contracost. Nu cunosc nicio alta modalitate de a se intretine, iar trauma prin care au trecut le determina sa incerce sa nu mai depinda de nicio persoana si sa isi asigure singure viitorul.

„Am fost sesizati de catre reprezentantii unui centru pentru minori cu privire la faptul ca cinci minore au parasit respectiva unitate prin fortarea grilajelor de la o fereastra. De mentionat ca cele cinci au mai parasit centrul si cu alte ocazii si de fiecare data au fost gasite de politisti si duse inapoi. In prezent efectuam cercetari in vederea identificarii lor”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi. Oamenii legii se tem ca acestea vor incerca, din nou, sa faca rost de bani, oferind barbatilor servicii sexuale. Si in alte ocazii, barbatii au reusit sa profite de naivitatea lor si le-au convins sa faca sex chiar si in locuri publice. Copilele au ramas impresionate de atentia care le-a fost oferita si, totodata, incantate de castigul rapid pe care il puteau obtine.

Abandonata de rude

Ana T. are 15 ani si jumatate si abia isi mai aminteste cum arata mama ei. A aflat de la bunica ca a fost abandonata, impreuna cu fratele ei, deoarece mama a fugit din tara, satula de bataile pe care le incasa de la sotul ei. Ana nu a avut nicio figura materna care sa ii explice ca virginitatea este un lucru de pret si a picat in plasa unor baieti de varsta mai mare, care au convins-o sa intretina raporturi sexuale cu ei. Actele sexuale au devenit o obisnuinta mai ales dupa ce si-a dat seama ca astfel pot castiga si bani. Din cauza varstei, bunica nu a avut rabdarea si puterea de a incerca sa o aduca pe drumul cel bun si a abandonat-o, anul trecut, la centrul din Tatarasi. Copila, in semn de revolta, a fugit de la centru si s-a intretinut practicand prostitutia si cersetoria in zonele Dancu si Pacuret. Politistii au cautat-o timp de sase luni si au gasit-o abia miercuri. Au dus-o inapoi la centru, dar aceasta nu numai ca nu a dorit sa ramana in grija statului, ba chiar si-a convins si alte patru colege sa fuga alaturi de ea. „A dat-o anul trecut in plasament pentru ca facea probleme. De atunci nu mai stim nimic de ea, a fugit de la centru, iar la noi nu a venit”, a spus matusa fetei. „Am fost dimineata la directoarea centrului si mi-a spus ce s-a intamplat. Au ei situatia sub control, eu nu stiu ce e de facut si nu ma intereseaza. A ajuns sa rada toata strada de mine”, a spus Anica Morarasu, bunica copilei. Vecinii familiei cunosc toata situatia, dar se feresc sa vorbeasca despre escapadele amoroase ale adolescentei. „Fata nu mai mergea la scoala, fugea tot timpul de acasa, mergea pe un teren viran de aici din zona (Galata – n. r.) si bea, fuma cu baietii, plus alte prostii pe care le mai faceau ei. Nu a mai reusit sa aiba grija de ea si a dus-o la centru. Pacat ca le-a atras si pe celelalte fete si au fugit. Sa nu ajunga sa se vanda pe bani”, a spus Catinca Genunchi, vecina.

La centrul din Tatarasi sunt cazate 15 adolescente. O parte dintre ele merg la scoala si chiar au note bune. Altele nu reusesc sa se dezobisnuiasca de obiceiurile proaste pe care le-au vazut in familie sau in anturaj si, in loc sa mearga la scoala, hoinaresc ore intregi pe strazi, in incercarea unui castig financiar usor. Anul trecut, de exemplu, cateva minore au fugit din centru si au fost gasite in cateva zile de agenti din cadrul IPJ. Politistii care le-au dat de urma s-au ingrozit cand au auzit marturiile acestora. Fetele au recunoscut ca au abordat barbati necunoscuti in parcul din Podu Ros si le-au facut sex oral, contra unor sume frumusele de bani. Au mers, apoi, la cumparaturi, si dupa ce si-au cumparat haine si accesorii, au mers in mai multe baruri din zona Garii, si au cinstit mai multi necunoscuti. Episodul s-a repetat pana cand politistii au reusit sa le duca inapoi la centru.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*