Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Incredibil! Au obligat o fetiţă de 13 ani să se prostitueze

Trei tineri sunt suspectaţi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Iaşi şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) că au abuzat sexual o minoră, pe care, ulterior, au obligat-o să se prostitueze.  Unul dintre suspecţi a fost reţinut şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Miercuri dimineaţă, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor DIICOT- Serviciul Teritorial Iaşi, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare şi au pus în executare trei mandate de aducere, emise pe numele unor suspecţi de trafic de minori, viol şi act sexual cu un minor.

Potrivit anchetatorilor, pe 3 septembrie 2013, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. au fost sesizaţi despre faptul că o minoră, de 13 ani, din judeţul Iaşi, a fost abuzată sexual de către trei tineri şi obligată să se prostitueze.
În urma cercetărilor efectuate, au fost identificaţi suspecţii de comiterea faptelor, trei tineri din judeţul Iaşi, cu vârste între 21 şi 29 de ani.

Din investigaţiile efectuate a reieşit că, în perioada 2011 – iulie 2013, cei trei tineri au întreţinut cu minora, în repetate rânduri, raporturi sexuale şi au exploatat-o, obligând-o să se prostitueze. Aceasta ar fi fost şantajată şi ameninţată cu difuzarea unor înregistrări video compromiţătoare sau cu exercitarea unor acte de violenţă.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, faţă de unul dintre suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, viol şi act sexual cu un minor, iar faţă de ceilalţi doi au dispus măsura interzicerii părăsirii localităţii de domiciliu, pe o perioadă de 30 zile.

Tânărul reţinut urmează să fie prezentat instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Incredibil! Au obligat o fetiţă de 13 ani să se prostitueze | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*