Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Hoţi prinşi de poliţişti cu ajutorul unui câine poliştist

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari împreună cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Bivolari au desfăşurat o misiune specifică pe timpul căreia au oprit în trafic pentru control  pe DN 24 C, comunicaţia Iaşi-Ştefăneşti, pe raza localităţii de frontieră Zaboloteni, un autoturism marca Alfa Romeo de culoare vişinie, înmatriculat în judeţul Bistriţă Năsăud, condus de românul  Andrei M., în vârstă de 21 ani. Tânărul era însoţit de cetăţenii români Mihai O. şi Liviu L., în vârstă de 25 respectiv 18 ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite două cagule, cinci şurubelniţe, un levier, o bâtă din lemn, două perechi de mănuşi din material textil  şi un cuţit cu lama de aproximativ 10 cm. Pentru efectuarea de cercetări la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Popricani şi un criminalist din cadrul I.P.J. Iaşi. Pe timpul cercetării a fost folosit şi un echipaj canin format din câinele de urmă NACARU şi un poliţist de frontieră.

Întrucât la nivelul Postului de Poliţie Bivolari au fost reclamate mai multe acţiuni de pătrundere prin efracţie şi sustrageri de bani şi diverse bunuri, din mai multe societăţi comerciale de pe raza comunei Bivolari, persoanele au fost conduse la sediul Postului de Politie pentru continuarea cercetărilor.

Ca urmare a verificărilor specifice poliţiştii au stabilit faptul că cei trei bărbaţi sunt autorii faptelor menţionate mai sus.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de   furt calificat, iar bărbaţii au fost conduşi de către lucrătorii de poliţie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*