Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Tipic românesc! Investiţie de aproape 45.000 de lei ţinută ca la muzeu

O investiţie de aproape 45.000 de lei este ţinută sub lacăt la Iaşi. Este vorba despre cele cinci  defribilatoare achiziţionate de Primăria Iaşi  în 2011, care au costat exact 44. 700 de lei. Acestea au fost amplasate în Piaţa Unirii, în Parcul Copou, la Cinematograful Dacia, la Centrul de Cartier din Oancea şi la hala din Nicolina. Locul în care au fost aşezate aceste dispozitive a fost ales în funcţie de numărul de stop-uri cardio-respiratorii înregistrate în Iaşi.

Cele cinci dispozitive care ar putea salva vieţi sunt inaccesibile deoarece au  fost închise cu lacăt în urma unei decizii a Primăriei Iaşi. Măsura a fost luată, spun reprezentanţii Primăriei, ca să nu fie furate. Între timp, însă, cheile au dispărut.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, defibrilatoarele au fost predate cu proces verbal unor instituţii neavizate aflate în imediata apropiere a locului în care au fost amplasate. Cel din Piaţa Unirii a fost încredinţat unei librării, iar cel din parcul Copou, angajaţilor de la Casa de Cultură Mihai Ursachi.  Culmea, însă, angajaţii celor două instituţii spun că nu au avut niciodată chei de la defibrilatoare. Acum, reprezentanţii Primăriei vor face o anchetă pentru a afla unde se află cheia.

Potrivit proiectului de reformă a legii sănătăţii, aflat în dezbatere publică până pe 12 ianuarie, în România va fi obligatorie amplasarea unor defibilatoare în zonele publice. Iaşul are de mai bine de doi ani cinci astfel de dispozitive.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*