Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Vitezomani de Iaşi! Zeci de permise suspendate de poliţişti

În urma unei razii efectuate de poliţiştii rutieri ieşeni, un bărbat de 65 de ani a fost prins la volanul unui autoturism, în timp ce se deplasa pe DE583, pe raza localităţii Leţcani, cu viteza de 114 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

De asemenea, un conducător auto, de 48 de ani, în timp ce se deplasa pe strada Vasile Lupu, din municipiul Iaşi, a fost prins de radar cu viteza de 82 km/h.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat, rezultând o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia s-a întocmit un dosar penal.

În intervalul 3 – 5 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri, în colaborare cu poliţiştii structurilor de ordine publică şi cu sprijinul poliţiştilor de frontieră, au desfăşurat o amplă acţiune pe raza judeţului Iaşi, în municipii şi oraşe, dar şi pe tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene.

Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, fiind avute în vedere principalele cauze generatoare de accidente rutiere, în special conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea regimului legal de viteză.

Poliţiştii au aplicat 1066 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 250.000 lei, au întocmit 5 dosare penale şi au reţinut în vederea suspendării 66 de permise de conducere.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*