Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Prins în timp ce încerca să intre în Penitenciarul Iaşi cu şapte telefoane mobile

Poliţişti de frontieră din cadrul structurii Pază şi Control Acces a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat un bărbat care intenţiona să introducă în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi şapte telefoane mobile şi 15  încărcătoare pentru telefoane mobile.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul structurii Pază şi Control Acces a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul executării misiunii specifice, au observat o persoană, care intenţiona să pătrundă în perimetrul parcării instituţiei prin escaladarea gardului.

Poliţistul de frontieră care efectua serviciu la „Canisă” a procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei stabilind că aceasta este cetăţeanul român Marius M., în vârstă de 25 ani, domiciliat in municipiul Iaşi. Asupra tânărului au fost descoperite 7 telefoane mobile, 15 încărcatoare pentru telefoane mobile învelite în bandă scotch, o rolă de fir din nylon de pescuit şi o rolă de scotch.

Din cercetările efectuate şi din declaraţiile bărbatului s-a stabilit faptul că  acesta  intenţiona să arunce bunurile, în curtea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, care se afla în imediata apropiere a institutiei noastre, cu scopul de a fi preluate de un bărbat încarcerat.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura informării lucrătorilor din cadrul Secţiei 2 a Poliţiei Municipiului Iaşi. La faţa locului s-a deplasat în scurt s-a deplasat un echipaj care a preluat persoana pentru continuarea cercetărilor şi stabilirii sancţiunilor conform cu prevederile art. 74 indice 2 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*