Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Consiliul Judeţean Iaşi ia un credit de 7,5 milioane de euro. Vezi pentru ce!

Consiliul Judeţean Iaşi ia un credit de 7,5 milioane de euro, anul viitor, cu o maturitate de 13 ani. Consiliul Judetean CJ Iasi
Am trimis solicitări către mai multe instituţii bancare, dar cel mai probabil vom contracta acest credit de la o instituţie financiară internaţională, res­pec­tiv Banca Europeană pentru Recon­s­trucţie şi Dezvoltare“, a declarat Cristian Adom­niţei, preşedintele CJ Iaşi.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, banii vor fi folosiţi pentru cofinanţarea proiectului de management al deşeurilor derulat cu fonduri europene. Din cele 7,5 milioane euro se va plăti contribuţia locală de 1% din cheltuielile eligibile (505.000 euro), diferenţa de cofinanţare de 8,2% (4,5 milioane euro), TVA nerecuperabil (1,3 milioane euro) şi alte costuri neeligibile (999.500 euro).
De altfel, în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, consilierii au votat pentru accesarea creditului de la BERD, dar şi pentru accesarea unor finanţări bancare pentru achiziţionarea a două detectoare de metale, pentru reabilitarea unei instalaţii termice la UMS Răducăneni şi racordarea la re­ţeaua de energie a clădirii CJ de pe strada Vasile Alecsandri.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*