Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Incredibil! Ieşean obligat să trăiască, în curte, cu un mort

Caz incredibil la Iaşi! Un bărbat din localitatea ieşeană Breazu este obligat să trăiască cu mortul în curte după ce a cumpărat un teren în apropierea unei biserici. Victor Buzilă  susţine că preotul bisericii a decis ca o femeie care s-a spânzurat să fie îngropată tocmai pe terenul său pentru că îi era ciudă că a cumpărat terenul de lângă biserică. Bărbatul a apelat la justiţie, însă din 2006 şi până acum mormântul nu a fost mutat. Ba mai mult decât atât, pentru că trece pe lângă mormântul respectiv, Victor Buzilă a fost acuzat de profanare de morminte, dar şi pentru că a îngrădit dreptul urmaşilor decedatei de a veni la acel mormânt.

Până acum nici poliţiştii, nici procurorii, judecătorii sau reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei nu au găsit o rezolvare în acest caz.

Asta chiar dacă bărbatul de 57 de ani a câştigat toate procesele împotriva Parohiei Ortodoxe Naşterea Maicii Domnului din localitatea Breazu.

„Mă judec de atâta vreme şi am câştigat toate procesele, numai că niciun judecător n-a vrut să ia o decizie corectă cu privire la mutarea mormântului. Toate hotărârile spun clar că mormântul a fost pus pe terenul meu, dar eu nu pot să stau toată viaţa cu mortul în curte. Acum m-am trezit citat la poliţie pentru profanare de morminte. Cum este posibil aşa ceva?”, a declarat, pentru Bună ziua Iaşi,  Victor Buzilă.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*