Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Cum vor arăta sărbătorile la Iaşi!

Primăria şi Palas se pregătesc de sărbători. Anul acesta, primarul Gheorghe Nichita vrea să ofere ieşenilor un spectacol memorabil de lumină şi culoare care va inundat pietonalul Ştefan cel Mare: 100 de plase cu lumini vor forma un plafon de-a lungul bulevardului, 228 de copaci (evident, nu tei) vor fi ornaţi cu beteală şi globuri, vor fi amplasate 8 figurine 3D, 100 de figurine luminoase, 120 de ghirlande luminoase şi 40 de globuri de mari dimensiuni.

In cartierele Tătăraşi, Nicolina, Păcurari şi Alexandru cel Bun vor fi împodobiţi brazi şi se vor organiza spectacole de Crăciun

În faţa Primăriei a fost adus, deja, un brad înalt de 18 metri, iar alături de acesta va sta un Moş Crăciun de 6 metri. De asemenea, se va monta o scenă de 24 de metri pătraţi pe care vor putea evolua nu doar artiştii consacraţi, ci şi copii de grădiniţă sau elevi.

Pe pietonal vor fi montate 8 căsuţe unde se vor vinde produse tradiţionale, iar în faţa prefecturii şi a Palatului se vor amplasa 50 de căsuţe unde se va organiza Târgul de Crăciun.

Pe 1 Decembrie, de la ora 9, va avea loc, în Piaţa Unirii un concert susţinut de Irina Loghin, Mioara Velicu, Maria Dragomiroiu, Nicolae Hlib şi Zinaida Julea. După concert, pe ieşeni îi aşteaptă, pe strada Lăpuşneanu, 7500 de porţii de fasole cu cîrnaţi cu vin fiert şi ţuică

De Ziua Naţională, de la ora 17.30, la Iaşi se vor aprinde cele aproximativ un milion de luminiţe de sărbătoare.

Din 30 noiembrie se va deschide Patinoarul din Palas.

Pe 8 decembrie, la Palas se va încerca omologarea unui nou record mondial: 1000 de spiriduşi în Atrium care vor dansa sincron. Gazde vor fi Buzdugan şi Morar, iar Andreea Bănică va susţine un recital.

Pe 14 decembrie va începe Festivalul de folclor „Datini şi obiceiuri de iarnă”, iar pe 15 decembrie, ieşenii sunt invitaţi la un eveniment inedit: din oră în oră, pe Palatul Culturii se va face o proiecţie 3D. În aceeaşi seară, la Operă se va juca „Traviata” cu Elena Moşuc.

Pe 14 şi 15 decembrie – la Palas, Shopping Days cu… Cătălin Botezatu.

Între 17 şi 22 decembrie, caravana lui Moş Crăciun va ajunge prin cartiere, iar fiecare spectacol se va încheia cu un foc de artificii de câte 5 minute. De asemenea, tramvaiul de epocă va circula prin oraş şi va fi plin de colindători.

Cât despre costuri, primarul Nichita nu a făcut toate calculele, dar spune că e dispus să cheltuie oricât pentru ca ieşenii să mai uite de necazuri măcar de sărbători.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*