Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

A începutul sezonul veştilor proaste! La Iaşi, creşte preţul gigacaloriei!

Iarna vine cu veşti proaste pentru ieşeni. Tariful pentru o gigacalorie ar putea creşte. Acest lucru a fost afirmat de primarul Gheorghe Nichita, care a spus ca preţul s-ar putea majora dacă operatorul ieşean de termoficare nu va primi o anumită sumă pentru furnizarea de energie electrică spre sistemul naţional. Edilul a spus că a discutat cu premierul Victor Ponta despre acordarea bonsului de cogenerare către Dalkia Termo Iaşi.

Acest bonus se acordă producătorilor de energie electrică şi energie termică în cogenerare pentru fiecare megawatt destinat consumului intern. La Iaşi, odată cu agentul termic se produce şi energie termică. În momentul de faţă, preţul de productie unei gigacalorii este de aproape 320 de lei. Populaţia plăteşte însă 265 de lei, diferenţa fiind suportată din bugetul municipiului.

Am avut o discuţie cu primul ministru legată de bonusul de cogenerare. E o politică la nivel naţional şi vom face materialul necesar, l-am lăsat la primul ministru şi urmează ca să discutăm cu parlamentarii noştri pentru a putea obţine acest bonus astfel încât preţul gigacaloriei să nu crească şi cei care fac gestiunea serviciului de termic să primească 23,1 leu pe megawatt ora pe care-l distribuie”, a spus Gheorghe Nichita, primarul Iaşului.

sursa: telem.ro

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*