Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Strigătul disperat al unei mame: mizerie şi nepăsare într-un spital din Iaşi

„Experienţa internării la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi a fost una din cele mai traumatizante pe care le-am trăit vreodată.” Aşa îşi începe scrisoarea trimisă către presă de mama unei fetiţe în vârstă de un an. Femeia spune că a recurs la acest gest, de a cere sprijinul jurnaliştilor, în speranţa că lucrurile s-ar putea schimba şi pacienţii din acest spital, atât copii, cât şi părinţi ar veni aici să se facă bine, nu să cadă în depresie.
„E o mizerie de nedescris! Şi nu vorbesc de paturi stricate sau pereti corojiti, vorbesc de podele nespalate de ţi se lipeau papuci de ele. Nu cred că spitalul nu are produse de curăţenie, dar cred că e vorba de LENE sau INDIFERENŢĂ. Personalul de curatenie nu isi face treaba, şi dacă o face, spală pe jos cu apă murdara (de exemplu în sectia pediatrie 6)”, se arată în scrisoare.

Femeia mai susţine că sunt foarte multe nereguli. ” Una dintre cele mai mari mi s-a părut faptul că persoanele care se ocupa de „curăţenie” sunt aceleaşi care pregătesc mâncarea pentru pacienţi, îmbrăcate cu exact aceleaşi haine, singurul lucru pe care îl aveau în plus când făceau curăţenie
era o pereche de manuşi.”

Tânăra mamă face un apel la fiecare dintre noi să ne implicăm în mod direct şi să dăm o mână de ajutor pentru vospirea paturilor din fier ruginite şi a dulapurilor; văruirea pereţilor, achiziţionarea de colace pentru wc-uri, schimbarea saltelelor vechi şi murdare, decorarea saloanelor pentru copii cu picturi, etc.

Nu este pentru prima dată când în presa din Iaşi apar articole despre condiţiile insalubre din saloanele Spitalului de Copii „Sf. Maria”. Lipsa banilor şi a personalului ar fi justificările la care recurge de obicei conducerea unităţii sanitare. Însă realitatea rămâne aceeaşi. Împreună o putem schimba, chiar şi în virtutea faptului că se apropie sărbatoarea Crăciunului.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Strigătul disperat al unei mame: mizerie şi nepăsare într-un spital din Iaşi | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*