Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

TVR reia transmisia programelor în Republica Moldova

Televiziunea Română revine în Republica Moldova începând din 1 decembrie 2013, cu programe speciale, dedicate realităţilor din Republica Moldova, autorităţile moldovene urmând să asigure preluarea programelor TVR de către operatorii de cablu.

„De la 1 decembrie vom fi din nou în casele telespectatorii de peste Prut, cu o grilă specială care va conţine emisiuni culturale şi de divertisment, informaţii despre România, dar şi programe care să acopere realităţile din Republica Moldova. În acest sens, ne propunem ca, într-o perioadă cât mai scurtă de timp, 30% din grilă să fie dedicată emisiunilor autohtone şi să colaborăm cu televiziunea publică Moldova 1”, a declarat Claudiu Săftoiu, Preşedinte-Director General al TVR.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a transmis astăzi Televiziunii Române că a luat act de semnarea Acordului de soluţionarea amiabilă a cererii depusă de TVR împotriva Republicii Moldova la CEDO, la 1 august 2008. Ca urmare, litigiul dintre cele două părţi a fost stins la Curtea Europeană.

„Curtea a consfinţit astfel Acordul de soluţionare amiabilă pe care l-am semnat cu Guvernul Republicii Moldova, un document esenţial, care a înlăturat cel mai dificil obstacol în calea prezenţei programelor TVR în Republica Moldova”,  a spus Claudiu Săftoiu, PDG al TVR. „Salutăm decizia CEDO şi ne bucură faptul că suntem tot mai aproape de momentul în care telespectatorii din Republica Moldova vor urmări din nou emisiunile TVR”, a declarat Săftoiu

Acordul de soluţionare amiabilă a Cererii depuse de TVR împotriva Republicii Moldova la CEDO a fost semnat, la 12 septembrie 2013, de Claudiu Săftoiu, PDG al TVR, şi Lilian Apostol, agent guvernamental la CEDO al Republicii Moldova, după ce autorităţile de la Bucureşti, prin secretarul de stat Bogdan Aurescu, şi cele de la Chişinău au finalizat negocierile privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici.

Conform Acordului, Guvernul şi autorităţile Republicii Moldova vor asigura atribuirea către Televiziunea Română a unui segment din primul multiplexor cu acoperire naţională în noul sistem digital, aflat în etapa de introducere.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*