Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Congresul „Vulgata”, marcă a Universităţii „Al. I.Cuza” Iaşi

În perioada 14-17 noiembrie 2013 va avea loc la București Congresul „Vulgata”, organizat de Centrul de Editare și Traducere „Traditio” al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Vulgata Verein Chur (Elveția), în colaborare cu New Europe College.

Congresul, o premieră în domeniu, oferă prilejul unui schimb de experiență între echipa românească și cea germană a traducătorilor Vulgatei.

Lucrările Congresului vor avea loc la Colegiul Noua Europă (București, str. Plantelor nr. 21) și la Facultatea de Teologie Romano-Catolică (București, str. G-ral Berthelot nr. 19).

În cadrul congresului vor participa Andrei Pleșu, Michael Fieger, profesor universitar de Vechiul Testament la Școala Superioară Teologică din Chur (Elveția); Jutta Krispenz, profesor de Vechiul Testament la Marburg; prof. Dr. Karla Pollmann, profesor și conducător al departamentului de clasice al Universității din Kent (Canterbury); Francisca Băltăceanu, profesor al Facultății de Litere, Universitatea București; dr. Adrian Muraru, lect. univ. al Universității Al. Ioan. Cuza, Iași; dr. Andreas Beriger, profesor al Academiei Engidiana; dr. Wilhelm Tauwinkl, conf. univ. al Facultății de Teologie Catolică a Universității din București; prof. Dr. Widu-Wolfgang Ehlers, profesor universitar emerit de Filologie clasică la Freie Universität Berlin; Monica Broșteanu, conferențiar la Universitatea București, Facultatea de Limbi Străine; Ioana Munteanu, lector dr. al Catedrei de Filologie Clasică a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din Universitatea din București; Dominik Markl SJ, predă Biblie Ebraică în cadrul Institutului Biblic Pontifical din Roma; dr. Tarciziu-Hristofor Șerban, lector univ. la Facultatea de Teologie Catolică a Universității din București; Christoph Kugelmeier este profesor de filologie clasică la Universitatea din Saarland; Eugen Munteanu este lingvist și filolog, profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, director al Centrului de Studii Biblico-Filologice al acestei universități.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*