Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Eveniment unic: Iasi Guitar Festival începe în câteva zile

Copiii pasionați de chitară electronică vor avea ocazia unică de a-și demonstra talentul și măiestria pe coardele de chitară, la singurul eveniment de acest gen din țară. În competiție s-au înscris 15 copii cu vârste cuprinse între 9 și 19 ani. Ei vor trebui să interpreteze o piesă rock și să improvizeze o melodie proprie. Potrivit regulamentului, concurenții trebuie să aibă noțiuni de bază din tehnicile cele mai folosite de chitariști: alternative picking, sweep picking, legatto, bending, tapping, harmonic, moduri & game, arpegii, acorduri & progresii, power riffs, fingerstyle.

“Am inițiat acest concurs din dorința de a descoperi copii talentați și de a-i ajuta să se remarce, să fie văzuți de chitariști celebri”, a declarat Petran Paveliuc, nu doar un mare împătimit al chitarelor, dar și inițiatorul Festivalului Național de la Iași. Concursul va avea loc pe 7 noiembrie, la Atrium Pallas, la ora 14.00. De data aceasta, evenimentul este organizat împreună cu Asociația „Excelență pe Portativ”.

Juriul este format din artiști, muzicieni, membri au unor formațșii cunoscute, chitariști consacrați și reprezentanți ai sponsorilor. Îi amintim pe Nicu Patoi (București), Petran Paveliuc (Iași), Andrei Roșulescu (Cluj) și Daniel Dragomirescu (Suceava).  Criteriile care vor fi luate în onsiderare sunt următoarele: prezența scenică, interpretare (intonația și acuratețea notelor), ritm, originalitate și inspirație în improvizație, acordaj.

Ediția a VI-a a Festivalului va debuta cu un concert susținut de Nicu Patoi și Platonic Band, care își vor promova astfel noul album Sweet Little 6Strin, lansat anul trecut. În vara acestui an trupa a cântat în deschiderea concertului chitaristului Joe Satriani, la București. Concertul de la Iași va avea loc la Casa de Cultură a Studenților, iar în deschidere se va desfășura Gala Laureaților la chitară electronică. Biletele se găsesc la Agenția de Bilete a Casei de Cultură a Studenților, la prețul de 15 lei.

A doua seară a Festivalului îi va avea ca protagoniști pe Dan Alexandru Arhire și dirijorul Vlad Agachi, care vă invită la concertul “Fantasia para un gentil hombre” de Joaquin Rodrigo.  Spectacolul va avea loc la Colegiul Național de Artă “Octav Băncilă” din Iași, la ora 19.00. Biletele pot fi cumpărate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat „Moldova” din Iași.

http://www.iasiguitarfestival.ro/?content=1

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*