Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

Cel mai longeviv parlamentar ieşean, trimis în judecată

Deputatul PSD Anghel Stanciu a fost trimis în judecată, vineri, el fiind acuzat de conflict de interese. Deputatul şi-a angajat fiul şi nora în biroul său parlamentar, unde aceştia au lucrat timp de patru, respectiv trei ani.


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justitie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a deputatului Anghel Stanciu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese, se arată într-un comunicat al instituţiei.

În rechizitoriul întocmit de procurori se precizează că Stanciu, in calitate de deputat în cadrul Parlamentului, şi-a angajat fiul în biroul său parlamentar, acesta lucrând în instituţie în perioada 2007-2011.

„Stanciu Anghel a încheiat cu fiul său două contracte civile prin care acesta din urmă a fost angajat în perioada 2007-2011 în cadrul biroului său parlamentar, contracte în baza cărora s-a realizat în mod direct un folos material pentru fiul său in cuantum de 38.945 lei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Totodata, deputatul şi-a angajat şi nora în biroul parlamentar în perioada 2008-2011. „Inculpatul, în aceeaşi calitate, a incheiat cu nora sa un contract civil, angâjand-o în perioada 2008-2011 în cadrul biroului său parlamentar, activitate în urma căreia aceasta a realizat un folos material în cuantum de 26.934 lei”, mai menţionează anchetatorii. Dosarul a fost inaintat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Stanciu a declarat că i se pare normal să angajeze în Biroul parlamentar pe cineva în care are încredere ăi că  fiul său a desfăşurat toate activităţile normale pentru postul pe care l-a ocupat.

sursa: ziare.com

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*