Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Turneul Naţional de Reprezentare a Şomajului, la Iaşi

Pe 25 octombrie, la ora 19.00, la Uzina cu Teatru vă avea loc performance-ul LUCRĂTOR 2.0
Vrem să ne acceptaţi vulnerabilitatea.
Vrem să ne facem viitorul, nu să ne fie făcut.
Vrem reprezentare reală în Parlament.
Vrem părinţi hipsteri asap.
Nu o să ne vindem pentru un job.
Camav te avas sar sore manusa (Vrem să fim trataţi ca voi – limba rromani).
„Nu” locurilor de muncă prin exploatare.
(extras din Manifestul Tânărului Şomer, LUCRĂTOR 2.0).

Proiectul de teatru participativ LUCRĂTOR 2.0 aduce împreună cinci tineri adulţi. Fiecare se află într-un moment fragil în dezvoltarea lui. Andrei, Bogdan, Norbert, Gabi şi Răzvan mapează nu doar ţesutul tânăr al României ci spaţii culturale, atitudini, etnii, background-uri sociale diferite. Ei sunt experţi ai vieţii de zi cu zi, nu actori. Au în comun doar faptul că s-au născut în ultimii 25 de ani şi că toţi au fost la un moment dat în viaţă şomeri. În cadrul performance-ului, identităţile celor cinci rămân nealterate, iar realitatea de pe scenă este generată de realitatea lor¸ simptomatică pentru o întreagă generaţie născută în jurul lui ’89.

Cei cinci îşi expun experienţele personale şi modul de raportare la muncă, presiune socială, bani, libertate, sexualitate, frustrare, rasism şi, în paralel, descompun mecanismele celui mai dificil fenomen de reorganizare economică post-comunism – Privatizarea. Va fi despre sindicalism, va fi cu mită, cu clientelism, cu alcool, cu bucăţi de capitalism, cu accidente de muncă, cu disponibilizări şi greve iar performerii şi spectatorii vor pedala o bicicletă care generează lucru mecanic şi pune în mişcare o întreagă fabrică de jucărie.

Fiecare spectacol va fi urmat de un party cu muzică electronică: bass, house, uk bass, future bass, house sau tehno cu influenţe garage sau hip-hop. La pupitru va fi unul dintre performerii LUCRĂTOR 2.0, Răzvan Chirilă, aka DJ MUHVHV, alături de invitaţii săi. MUHVHV este un DJ activ pe scena muzicii electronice de mai bine de şase ani.

LUCRĂTOR 2.0 este un proiect de reprezentare a tinerilor şomeri şi de democratizare radicală culturală,implementat de Iniţiativa Ofensiva Generozităţii.
Performeri: Bogdan Căian, Răzvan Chirilă, Norbert Kaszonyi, Gabriel Sandu, Andrei Ştefan
Echipa: Ioana Păun (regizor), Florin Caracala (coordonator turneu), Dora Mircea-Radu (comunicare și PR)

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*