Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Preşedinta Fundaţiei „PRO WOMEN” Iaşi, trimisă în judecată de DNA

Irina Carmen Barbălată, preşedinta fundaţiei „Pro Women” este acuzată de procurorii DNA de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, omisiunea de a furniza, cu știință, datele cerute potrivit legii pentru obținerea de fonduri, înşelăciune şi fals în declarații.

În rechizitoriu se precizează că pe 11 noiembrie 2010, Barbălată Irina-Carmen, preşedinte al Fundaţiei „PRO WOMEN” Iaşi, în vederea încheierii unui contract de finanțare cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU) şi pentru a obţine suma de 184.340,17 lei, a depus o declarație de eligibilitate prin care declara pe propria răspundere, în mod contrar adevărului, faptul că Fundaţia nu înregistra la momentul respectiv obligaţii de plată către bugetul de stat. În realitate, datoriile înregistrate erau în cuantum de 1.707.088 lei.
În acelaşi context, la data de 10 decembrie 2011, inculpata Barbălată Irina-Carmen a depus la AM POSDRU un certificat de atestare fiscală din care rezulta, contrar realităţii, că Fundaţia nu avea datorii la bugetul de stat. Totodată, inculpata a omis să prezinte şi un alt certificat de atestare fiscală, emis în numele aceleiaşi fundaţii, din care rezulta contrariul. Ca urmare, în cursul anului 2012, Fundaţia a obținut pe nedrept o finanțare totală în sumă de 184.340,17 lei din Fondul Social European.

Dosarul a fost înaintat  Judecătoriei Iaşi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*