Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Au apărut muncitorii şi utilajele pe şantierul gazoductului Iaşi-Ungheni

Vizita de săptămâna trecută a lui Traian Băsescu pare a dezmorţit ritmul de lucru pe şantierul gazoductului Iaşi-Ungheni. Astăzi au apărut câţiva muncitori, utilaje şi materiale de construcţie, însă pentru moment, lucrările nu au început.

Consorţiul care construieşte gazo­duc­tul Iaşi – Ungheni către Republica Mol­dova susţine că lucrările la firul prin­cipal al conductei vor fi finalizate în ter­menul convenit iniţial, de 20 decem­brie 2013, anunţul companiilor venind după ce pre­şedintele Traian Băsescu a declarat că proiectul ar urma să fie de fapt gata în februarie 2014.

Motivul aparentei stagnări a lucră­rilor este că se aşteaptă finalizarea pro­cedurilor de expropriere a terenurilor de pe traseul conductei, au arătat repre­zen­tanţii companiilor din consorţiu.

Contractul pentru construcţia con­duc­tei de gaz a fost semnat în 21 august între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi firmele Habau PPS Pipeline Systems (Austria), Inspet Ploieşti şi IPM-Partners Ploieşti.

Conducta are o lungime de 32,19 kilometri pe teritoriul României, plus 11 kilometri în Republica Moldova. Proiectul de construcţie a conductei de gaz are un buget de 26,49 milioane euro, din care 7 milioane euro reprezintă contribuţia financiară a Uniunii Europene.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*