Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Film, teatru și… Ad libitum – răsfățul din acest week-end

În deschiderea noii stagiuni, Ateneul Tătărași din Iași a pregătit publicului ieșean „un regal” de evenimente. Vineri, iubitorii filmului sunt așteptați la vizionarea peliculei „Nemuritorii”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, apoi la o dezbatere cu Irina Margareta Nistor, pe tema: „Despre Amza Pellea”. La finalul dezbaterii, criticul de film va oferi ieșenilor care vor adresa cele mai interesante întrebări, două abonamente gratuite, la toată stagiunea de la Ateneul Tătărași.

Filmul va rula la ora 18.00. Intrarea este liberă. Surpriza vine însă după ora 19.30 când Irina Margareta Nistor îi va provoca pe iubitorii filmului românesc la o dezbatere care îl are în prim plan pe Amza Pellea. Evenimentul încearcă să marcheze 30 de ani de la trecerea lui la cele veșnice. 

Sâmbătă este momentul de răsfăț al iubitorilor de teatru. “Un bărbat și cam… multe femei”, în adaptarea și va juca de la ora 19.00. Studenții copiii, bătrânii și șomeri pot cumpăra câte un bilet cu 10 lei. Prețul întreg este de 15 lei. Piesa a avut cele mai bune vânzări la Ateneul Tătărași și s-a jucat cu casa închisă.regia lui Bogdan Ulmu se

Cel mai așteptat moment este însă cel de duminică. Alexandru Tomescu – vioara !, Șerban Mereuță – vioara a II-a, Bogdan Bișoc – violă și Filip Papa – violoncel, adică Ad libitum. Cvartetul Ad libitum, care a cântat pe marile scene ale lumii, va mai impresiona încă o dată publicul ieșean.

Directorul Ateneului Tătărași, Liviu Brătescu a declarat astăzi, într-o conferință de presă că pentru acest an, instituția a primit de la Primăria Iași 344.000 de lei, de la bugetul local și i-a fost aprobat un venit propriu, câștigat din vânzarea de bilete, chirii și activitățile de la cercurile pentru copii, peste 150.000 de lei. Până acum, în visteria instituției de cultură au intrat, peste 111.000 de lei.

 

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*