Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

„Salvaţi planeta!” Vezi aici ale cui sunt ideile „verzi”!

«Salvaţi planeta !» Acesta este mesajul transmis de tinerii din Europa centrală şi orientală, care au participat la concursul organizat de Centrul regional francofon pentru Europa centrală. Ideile „verzi” ale candidaţilor, au fost exprimate prin postere şi evaluate de către o comisie internaţională, care a selectat 20 de afişe dintre cele 32 de proiecte înscrise în concurs.

Expoziţia itinerantă a ajuns la început de septembrie, la Colegiul «Costache Negruzzi » din Iaşi.  Afişele au fost concepute de elevi din Romania, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova si Armenia. Campania s-a adresat tinerilor din Europa centrala şi orientală, cu vârste între 18 şi 23 de ani, care studiază limba franceză.

Concursul «Salvati planeta!» s-a desfăşurat în perioada 15 februarie-15 aprilie 2013, în parteneriat cu Ambasada Elveţiei în Bulgaria, Federaţia Wallonie Bruxelles, Secţia de limbi străine a Universităţii din Geneva, CAVILAM – Alianţa Franceză, precum şi cu Institutul Francofon pentru dezvoltare durabilă (IFDD), în cadrul acţiunilor Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei întreprinse pentru dezvoltarea durabilă şi protejarea mediului înconjurător.

Elevii români vor avea şansa de a participa și în 2014 la concursul international Salvați planeta !, exprimându-și astfel preocupările legate de mediu, prin intermediul limbii franceze, cu atât mai mult cu cât premiul concursului la ediţia din 2013 a constat într-un stagiu lingvistic de 3 săptămâni la Universitatea din Geneva.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*