Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Taximetristul care a răpit o farmacistă, rămâne în arest.

Taximetristul din Iaşi, acuzat că a sechestrat, luni, o tânără în vârstă de 25 de ani, rămâne în arest pentru 29 zile după ce magistrații ieșeni au respins astăzi recursul la măsura reținerii în arest.

Ioan Daniel Pichiu este colaborator al unei firme de taximetrie din Iaşi. După ce a luat cursa tinerei, din Tomești, spre Podul Ros, pe traseu, taximetristul a invocat o defecţiune la autoturism şi a coborât din maşină, aşezându-se apoi pe bancheta din spate unde se afla tânăra, şi a ameninţat-o pe aceasta că o va ţine sechestrată dacă nu obţine de la rudele sale 40.000 de euro în schimbul eliberării și nu 25.000 de lei cum au înțeles inițial organele de anchetă.
Anchetatorii susţin că Ioan Daniel Pichiu a lovit-o pe tânără de mai multe ori cu pumnii în faţă, apoi a legat-o de mâini şi de picioare cu bandă adezivă, după care s-a urcat la volan, mergând cu maşina prin oraş, fără o direcţie precisă.
Ulterior, tânăra i-a spus că îi va da taximetristului 5.000 de lei, prin intermediul surorii sale. Totodată, Andreea Beşleagă i-a spus bărbatului numărul de telefon al surorii sale.

Acesta a luat legătura de mai multe ori cu sora tinerei, solicitând 40.000 de euro. Totodată, el a cerut ca banii să fie daţi unui alt șofer, tot taximetrist, ales aleatoriu, care urma să îi aducă suma respectivă lui Ioan Dănuţ Pichiu.
În baza informaţiilor oferite de sora tinerei, poliţiştii au decis să-l prindă în flagrant pe taximetrist. După ce a intrat în posesia sumei de 1.750 de euro şi 10.330 lei, Ioan Daniel Pichiu a eliberat-o pe tânăra sechestrată în maşină, iar la scurt timp a fost blocat în trafic de către poliţişti, care l-au imobilizat.

Pichiu ar fi un împătimit al jocurilor de noroc și din cauza sumelor mari pierdute, avea nevoie de bani pentru a-și plăti datoriile.
Cercetările ulterioare au arătat că bărbatul este autorul altor două tâlhării comise în acest an. Pe 6 august, Ioan Daniel Pichiu a ameninţat un taximetrist care îl transporta într-o localitate din apropierea Iaşiului, apoi i-a furat maşina, în care se afla o anumită sumă de bani. Pe 23 aprilie, el a intrat într-o staţie Autogas din Iaşi, cu o cagulă pe faţă, unde sub ameninţarea cu un cuţit a unuia dintre angajaţi, a luat banii proveniţi din încasări.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*