Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

Firme mari de construcţii se bat pentru reabilitarea drumului Iaşi- Botoşani

Peste cateva zile va fi stabilit castigatorul licitatiei privind reabilitarea DJ 282 Iasi – Botosani • Cele mai mari sanse le are firma Vega ’93 SRL Galati, care are stranse legaturi in cadrul PNL Iasi

La inceputul lunii viitoare, autoritatile judetene vor anunta castigatorul unui contract de peste 55 milioane de lei pentru reabilitarea drumului judetean 282 Iasi Botosani, lucrare reluata dupa ce vechiului constructor i-a fost reziliat contractul. Opt societati si asocieri au depus oferte. Printre acestea se numara si firma Vega ’93 SRL Galati, care are stranse legaturi cu deputatul PNL Relu Fenechiu, condamnat recent la cinci ani de inchisoare cu executare pentru coruptie. Firma lui Fenechiu, Fene Grup SA, s-a asociat cu Vega la mai multe lucrari derulate din fonduri publice sau comunitare. Iar ginerele patronului de la Vega Galati, Bogdan Lefter, este cumatru cu Fenechiu, amandoi fiind nasii de cununie ai baiatului directorului de la Ape-Prut Corneliu Cretu.

Este de asteptat ca acest contract sa ramana in familie, Vega fiind si societatea care lucreaza la noua pista de la Aeroportul International Iasi. Licitatia de la aeroport a fost data cu dedicatie, caietul de sarcini fiind intocmit special pentru Vega si celelalte doua firme bagate in asociere cu societatea galateana. Iar faptul ca la CJ presedinte este pupilul lui Fenechiu, Cristian Adomnitei, lucrurile sunt cat se poate de clare. Vega a ofertat 56.046.209 lei, in timp ce valoarea estimata era de 56.061.309 lei, circa 12,5 milioane euro. Nu este exclus ca Fene Grup SA sa subcontracteze lucrarea, avand in vedere relatiile descrise mai sus. Au mai depus oferte si societatile: SC Construcciones Rubau SA Spania (54.789.170 lei), Asocierea Ted Construct SRL Iasi – Asiri International SRL Neamt (56.060.617 lei), Construzioni Generali Ferroviare S.p.A. – CO. GE. FER. S.p.A. Roma-Italia (52.045.957 lei), Victor Construct SRL Botosani (56.047.000 lei), Cast SRL Prahova (55.827.519 lei), asocierea Eky SAM SRL Tg. Frumos – Transporturi Auto Botosani – Enviro Construct Iasi (55.352.203 lei), Asocierea Tehnic Asist SRL Botosani – SC Tel Drum SA Alexandria (55.696.961 lei). Licitatia pentru drumul judetean Iasi – Botosani a fost reluata dupa ce CJ a reziliat contractul cu vechiul constructor Euroconstruct Group SRL Iasi. Castigatorul noii licitatii va trebui sa faca restul lucrarilor ce au mai ramas de executat, dupa ce Euroconstruct Group a fost fugarita de pe traseu.

Sursa: Buna Ziua Iasi

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*