Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Cutremur în justiţia ieşeană! Judecători ai Curţii de Apel Iaşi, martori în dosarul Cordunenilor

Doi judecători ai Curţii de Apel Iaşi au fost chemaţi ca martori la Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un dosar în care sunt implicaţi membri ai clanului Corduneanu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada mai -iunie 2013 Tiberiu Cristodorescu , Gheorghe Clapon şi Rusu Gheorghe fost Corduneanu au cerut de la o persoană judecată pentru trafic de persoane şi condamnată la 7 ani de închisoare, suma de 40.300 de euro. Anchetatorii spun că cei 3 ar fi convins persoana în cauză că au influenţă asupra membrilor completului de judecată. În acelaşi dosar au fost audiaţi şi doi judecători de la Curtea de Apel Iaşi. Magistraţii au fost chemaşi la DNA în calitate de martori. Anchetatorii au stabilit că aceştia nu ar fi ştiut despre acţiunea de trafic de influenţă.

Potriviti unui comunicat emis de DNA, pe 13 iulie Tiberiu Cristodorescu a fost arestat preventiv alături de alţi 2 complici, dar ulterior judecătorii au decis punerea lui în libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea. Procurorii DNA au revenit asupra acestui caz şi au decis trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a celor 3 persoane. Membrii clanului Corduneanu sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi ultraj, complicitate la trafic de influenţă şi deţinerea de armă neletală.

Vezi aici comunicatul DNA http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=4272

http://iasinews.ro/wp-content/upload
  • 29 august 2013
  • 9 vizualizări
  • Comentariile sunt închise pentru Cutremur în justiţia ieşeană! Judecători ai Curţii de Apel Iaşi, martori în dosarul Cordunenilor

Comentariile sunt închise.