Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

 

Forţa Civică din Iaşi cere demisia conducerii de la Ministerul Finanţelor

Forţa Civică din Iaşi cere demiterea directorilor din Ministerul de Finanţe. Într-un comunicat semnat de av. Dragomir Tomaşeschi, preşedinte Forţa Civică Iaşi se arată că „Într-o ţară civilizată, afacerea „Minimis” ar trebui sancţionată cu demiterea întregii conduceri de la Ministerul Finanţelor. Ieri, la începutul înscrierii pentru accesarea fondurilor europene, site-ul Ministerului de Finanţe s-a blocat. Paradoxal, după 15 minute, a apărut lista firmelor admise.”

„O parte a celor care au încercat fără succes să acceseze astfel de fonduri a explicat că schema folosită de Ministerul Finanţelor a mai fost aplicată în cadrul programului POSDRU cu „ajutorul” unui soft cumpărat de la firma deputatului PSD Sebastian Ghiţă.” Se arată în continuare că „există suspiciunea că, în cazul acestor scheme de finanţare pe principiul „primul venit primul servit”, se introduce iniţial o listă cu IP-urile unor firme favorizate. Ulterior, în mod premeditat, sistemul se blochează în primele minute. Miraculos, deşi sistemul a fost blocat, există câştigători”.

Preşedintele Forţei Civice Iaşi susţine în continuare că ar exista doar două explicaţii logice. „Prima ar fi aceea că softul pe care Ministerul de Finanţe l-a pus la dispoziţia utilizatorilor are erori, situaţie care probează incompetenţa conducerii deoarece programul trebuia testat. Cealaltă explicaţie constă în intenţia USL de a-şi răsplăti firmele prietene, ceea ce înseamnă corupţie”.

Micii întreprinzători pot solicita un ajutor de până la 200.000 de euro nerambursabili, bani necesari creării de noi locuri de muncă şi dezvoltării unui mediu de afaceri cât mai competitiv.  Fondul alocat de bugetul de stat a fost în acest an de 500.000.000 de milioane de lei. În urma mediatizării nemulţumirii micilor întreprinzători care nu au reuşit să acceseze aplicaţia online, Ministrul Finanţelor Publice a hotărât să anuleze procedura şi să organizeze o nouă sesiune, a cărei dată va fi ulterior anunţată.  Aplicaţia  online ar fi trebuit să poată fi accesată ieri, de toţi cei interesaţi, la ora 8,30, pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Aici declaraţia ministrului Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu: http://www.mfinante.ro/acasa.html?method=detalii&id=55896

Aici anunţul demarării unei anchete: http://www.mfinante.ro/acasa.html?method=inceput&pagina=acasa

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*