Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Au vrut să fugă deşi aveau interdicţia de a părăsi ţara. Poliţiştii i-au prins.

Cei doi şoferi care au încercat să aducă la Iaşi ţigări de 100.000 de euro au încercat să fugă din România. Ei au primit ieri interdicţia de a părăsi Iaşul. În urmă cu câteva ore cei doi au fost prinşi la Vama Sculeni şi au fost întorşi întorşi din drum de către poliţiştii de frontieră. Tinerii au fost duşi la Parchet pentru audieri.

Ieri, poliţiştii ieşeni au confiscat la intrarea în Iaşi dinspre Vama Sculeni, zeci de mii de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 100.000 de euro. Ţigările erau dosite în două autoutilitare conduse de doi tineri din Republica Moldova, ele fiind oprite de agenţi pe Bulevardul C.A. Rosetti. Surse spun că poliţiştii ar fi acţionat la pont, existând informaţii cu privire la transporturile de ţigări. Oamenii legii au oprit mai întîi un transport, apoi după două ore şi pe al doilea.

Se bănuieşte că ţigările, peste un milion la număr,  au fost luate de pe malul râului Prut, de pe partea românească. „La data de 28 august, în jurul orei 01.30, Poliţiştii Secţiei 4 Iaşi au oprit în trafic, pe o stradă din municipiul Iaşi, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 24 de ani, din Republica Moldova. În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, în habitaclul acestuia au fost găsite mai multe colete de dimensiuni mari, ambalate în folie neagră. Deoarece existau suspiciuni cu privire la conţinutul acestora, coletele au fost verificate iar în interior au fost găsite pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova. Suspectul a fost condus la sediul Poliţiei pentru continuarea cercetărilor. În urma cercetărilor au fost găsite într-o maşină 810.200 de ţigări, iar în al doilea autoturism, condus de un bărbat de 33 de ani, 332.800 de ţigarete de contrabandă“, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Ţigările şi cele două maşini au fost confiscate, acestea din urmă fiind închiriate de la o firmă din Iaşi. Anchetatorii bănuiesc că cei doi bărbaţi fac parte dintr-o reţea organizată.

Video aici: http://www.politiaromana.ro/relatii_publice/..%5Cstiri%5Cimages%5Cstiri%5C15748%5CIS.%20tigari.28%20aug%20.avi

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*