Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

DNA Iaşi urmăreşte penal o firmă la care a fost acţionar Nini Săpunaru

Conform cotidianului Evenimentul Zilei, de mai bine de un an, DNA Iaşi anchetează o serie de contracte încheiate cu statul de către o firmă la care Nini Săpunaru a avut până acum câteva săptămâni 49,5% din acţiuni.

După ce fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat, în primă instanţă, la închisoare în dosarul „Transformatorul”, iar Ovidiu Silaghi, cel care trebuia să-l înlocuiască urmează a fi urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, acum trei zile, că persoana care va prelua conducerea Ministerului Transporturilor va fi un om cu greutate politică şi experienţă administrativă, care vreme de ani de zile nu a avut probleme cu ANI şi nici cu DNA. EVZ a descoperit că Nini Săpunaru, preferatul lui Antonescu pentru Transporturi, are un dosar la Iaşi.

Potrivit declaraţiei de avere, Nini Săpunaru a menţionat, pe 13 iunie 2013, că deţine 49,5% din firma SC Euro Proiect SRL din Focşani. Când EVZ a verificat la Registrul Comerţului acţionariatul acestei firme, pentru a vedea cu cine este partener fostul şef al vămilor, a observat că reprezentanţii RECOM atrag atenţia că această firmă este urmărită penal, iar Nini Săpunaru nu mai este acţionar al firmei. Unicul proprietar este acum Dorinel Modreanu, cumnatul lui Săpunaru.  „Este vorba despre o anchetă a DNA Iaşi, care a demarat acum un an. Procurorii anchetează o serie de contracte pe care le-a încheiat firma”, a declarat acesta.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*