Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

 

Accident cu 14 ucrainieni răniţi la Mirosloveşti! Doi dintre ei sunt în stare critică la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

Grav accident de circulaţie, sâmbătă noapte, în comuna ieşeană Mirosloveşti.  14 persoane au fost rănite, două dintre ele sunt în stare gravă, după ce autocarul în care se aflau a fost implicat într-un accident.

46 de turişti ucrainieni doreau să ajungă pe litoralul bulgăresc. La un moment dat, un camion încărcat cu buşteni şi care venea din sensul opus a încercat să depăşească un alt autovehicul. Potrivit poliţiştilor ieşeni, în momentul în care a reintrat pe banda de mers, remorca s-a balansat şi mai mulţi buşteni s-au desprins, lovind astfel autocarul care circula regulamentar, din sens opus.

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanţe, maşini de intervenţie şi elicopterul SMURD. Patru persoane au fost internate la Spitalul din Paşcani, iar alţi 7 pacienţi  au ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, fiind externaţi după câteva ore.  O fetiţă a avut nevoie de  îngrijiri medicale, fiind internată la Spitalul de copii „Sf. Maria”. Alţi doi bărbaţi cu traumatisme cranio-cerebrale au fost internaţi la Spitalul de Neurochirurgie, unul dintre ei fiind supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. Reprezentanţii Spitalului spun că cei doi sunt ventilaţi mecanic şi se află  în stare critică.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie a declarat că pe numele şoferului camionului, în vârstă de 32 de ani a fost deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă.

După o noapte petrecută la Paşcani, turiştii şi-au continuat călătoria, cu un alt autocar, spre litoralul Bulgariei.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*