Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Planurile unor escroci care încercau să înşele o bătrână, dejucate de un angajat al Poştei

În cursul zilei de luni, un angajat al oficiului poştal Bivolari a sesizat poliţia din localitate cu privire la faptul că o bătrână, de 76 de ani, din comună a trimis prin serviciul poştal suma de 2000 lei, unei persoane din municipiul Galaţi, fiind suspiciuni de înşelăciune.

Poliţiştii au contactat-o pe acesta, femeia declarând că a fost sunată de către un bărbat care s-a prezentat a fi avocat şi a fost anunţată că fiul acesteia a fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia a accidentat o fetiţă de 7 ani şi pentru a nu se depune plângere la poliţie trebuie să trimită suma de 2000 lei. Cu toate că în locuinţă se afla şi soţul acesteia, care ulterior s-a dovedit că ştia despre astfel de metode de înşelăciune, victima a luat din locuinţă suma de 2000 lei şi fără să se consulte cu cineva, conform instrucţiunilor primite prin telefon, s-a deplasat la oficiul poştal Bivolari unde a depus suma de bani prin mandat poştal către un oficiu poştal din Galaţi. În urma intervenţiei poliţiştilor s-a reuşit blocarea viramentului sumei de bani, care urmează a fi returnată victimei.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „înşelăciune”, iar cercetările continuă în vederea identificării autorilor.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*