Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Bătrân la un pas de a fi înşelat prin metoda accidentul. Un taximetrist a dejucat planurile infractorilor

Poliţiştii din comuna Ţigănaşi au fost sesizaţi, miercuri, de un taximetrist care a declarat că în jurul orelor 12:00, a fost contactat prin intermediul dispeceratului firmei de către o persoană necunoscută care i-a solicitat să se deplaseze în comuna Ţigănaşi, la locuinţa lui T.C., un bătrân de 87 de ani, de unde să ridice suma de 5000 lei, pe care să o aducă în municipiul Iaşi, urmând sa i-o predea ulterior, într-o locaţie din municipiul Iaşi.
De asemenea persoana care a solicitat suma de bani s-a recomandat taximetristului ca fiind fiul bătrânului în cauză.

Ajuns cu taximetrul în comuna Ţigănaşi a luat legătura cu T.C. şi de la acesta a aflat că fusese anterior sunat de o femeie, pe telefonul fix, care s-a recomandat a fi avocat şi care i-a relatat că fiul său provocase un accident rutier, fiind în prezent arestat, solicitându-i suma de 5000 lei pentru “a-l scăpa de puscărie”.
Falsa avocată i-a spus bătrânului să predea suma respectivă unui taximetrist care va veni la domiciliul său. Taximetristul şi-a dat seama că este ceva suspect în această situaţie şi a discutat cu bătrânul spunându-i că este posibil să fie victima unor escroci, apoi împreună au fost la poliţie unde au reclamat acest lucru.

În cauză este întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la înşelăciune, cercetările fiind preluate de Biroul de Investigaţii Criminale Iaşi.

Poliţiştii au câteva recomandări pentru dejucarea planurilor infractorilor care acţionează prin metoda accidentul.

1.Verificaţi, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală;

2.Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”;

3.Sunaţi la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiţi, spuneţi despre ce este vorba, interesaţi-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în astfel de situaţii.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*