Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Comuna Bârnova va avea reţea de canalizare

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a participat vineri la demararea oficială a lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare în zona limitrofă Municipiului Iaşi, comuna Bârnova.
 
Lucrările care vor fi efectuate în cinci localităţi din comuna Bârnova au o valoare de peste 20 milioane de lei şi fac parte dintr-un proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu (POS – Mediu I).
 
„După finalizarea lucrărilor din cadrul acestui proiect, un număr de aproximativ 2.200 de gospodării vor beneficia de o nouă utilitate şi anume serviciul de canalizare. Este una din cele mai importante lucrări care va avea loc în Zona Metropolitană în perioada următoare”, a declarat Cristian Adomniţei.
 
Lucrările cuprind extinderea reţelei de canalizare în 5 localităţi (Păun, Pietrărie, Bârnova, Cercu şi Vişan), cu o lungime de 31 km de conducte de canalizare, şi proiectarea şi execuţia a 6 staţii de pompare apă uzată, inclusiv extinderea conductelor de refulare aferente acestor staţii de pompare. Acestea vor fi executate de Asocierea SC Iasicon SA & SC TLSIT SA Piatra Neamţ cu o valoare de contract acceptată de 20.133.196,40 lei. Lucrările se vor efectua pe o perioadă de 36 de luni.
 
http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*