Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Senatorul Mihaela Popa cere desemnarea unui Comisar pentru Tineri

Senatoarea PNL Mihaela Popa a declarat că un viitor Comisar pentru Tineri ar putea găsi soluţii pentru tineri aşa cum un Comisar pentru Agricultură caută şi găseşte soluţii pentru agricultură. Declaraţia a fost făcută în cadrul reuniunii preşedinţilor Conferinţei organelor parlamentare specializate în chestiunile Uniunii ale parlamentelor Uniunii Europene – COSAC, eveniment care s-a desfăşurat în perioada 23-26 iunie.  În cadrul reuniunii, senatorul Mihaela Popa, vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri europene a luat cuvântul la dezbaterile pe tema Un viitor European pentru tinerii cetăţeni:

Astăzi se vorbeşte tot mai mult despre criza economică şi cei mai mulţi încearcă să găsească cauze şi soluţii în cifre, ignorând de cele mai multe ori adevărata cauză, ce trebuie căutată în criza resursei umane, mai ales în rândul tinerilor. În Europa, educaţia se concentrează mai mult pe acumulare de informaţii şi prea puţin pe dezvoltarea abilităţilor, încurajarea creativităţii şi o educaţie incluzivă”, a spus Mihaela Popa.

Ea consideră că mulţi dintre tineri sunt dezorientaţi şi îngrijoraţi, le este teamă să îşi întemeieze familii, iar unii dintre ei nu sunt pregătiţi pentru o Europă pe care nu o cunosc.

Consider că este nevoie în acest moment de un Comisar European pentru tineri, care să rezolve problemele vitale cu care aceştia se confruntă, să coordoneze acţiuni şi să găsească soluţii la criză, aşa cum, spre exemplu, Comisarul pentru Agricultură găseşte soluţii pentru problemele din acest domeniu. Mai mult, am susţinut mereu că este nevoie ca tinerii europeni să cunoască istoria UE aşa cum tinerii americani cunosc istoria SUA, pentru că vorbim de o istorie a UE cu un parlament de peste 50 de ani. Tinerii noştri trebuie să cunoască adevărul, pentru că adevărul generează soluţii”, a declarat senatorul Mihaela Popa, vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României în cadrul reuniunii COSAC. 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*