Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Un copil de zece ani a fost la un pas să moară la Ciric! Vezi cine l-a salvat!

Un angajat al Politiei Locale a salvat, duminică, de la moarte un baietel care cazuse in apele adanci ale lacului Ciric • Pentru a salva viata copilului, politistul a sarit in apa imbracat, neavand timp sa-si lase pe mal nici macar telefonul mobil

Gest de un eroism rar intalnit al unui politist local, care a salvat, duminică dimineata, de la inec un pusti de numai 10 ani. Copilul cazuse dintr-o barca in apele adanci ale lacului Ciric si daca politistul nu ar fi intervenit rapid, probabil ar fi murit, deoarece nu stia sa inoate. Baietelul si sora lui au iesit cu barca la o plimbare pe lac. Contrar normelor de siguranta, parintii celor doi copii i-au lasat sa se plimbe pe lac cu barca proprietate personala fara veste de salvare, desi stiau ca cei doi copii nu sunt inotatori. Dupa ce au facut cateva ture cu barca, trecand chiar si de zona de maxima adancime a lacului, unde pana la fund sunt peste 4 metri, copiii au dirijat barca catre debarcader. Sora baiatului a apucat sa coboare. Cand a venit si randul baietelului, barca s-a dezechilibrat, iar pustiul a cazut in apa. Tatal celor doi copii a asistat neputincios, deoarece se afla la o distanta destul de mare pentru a interveni la timp.

„Eu am vazut copilul cand a cazut in apa. A vazut si tatal sau, dar era departe, nu avea timp sa sara. Noroc ca era prin zona politistul care a sarit, ca altfel murea, apucase sa se duca la fund. Politistul a sarit imbracat, nu a apucat sa lase pe mal nici telefonul mobil, nici statia. Este bine ca a procedat asa, ca nu mai avea timp. A scos copilul de la fundul apei, a supravietuit. In opinia mea, politistul este un erou„, a spus unul dintre martorii nefericitului eveniment.

Numai norocul sau soarta baietelului au facut ca acesta sa fie salvat. La ora respectiva, politistul Stelica Raileanu isi facea rondul de supraveghere pe malul lacului. „Eram in patrulare, cand i-am vazut pe cei doi copii pe barca. Am decis sa nu las nesupravegheata barca, cand am vazut ca este ocupata numai de cei doi copilasi. Si am facut bine, deoarece fata apucase sa se dea jos, dar baiatul s-a dezechilibrat. Eram cel mai aproape de copilasi, stiu sa inot si am sarit imediat in apa. Ma bucur enorm ca am reusit sa-l salvez pe copil”, a spus politistul erou Stelica Raileanu.

Sursa: Buna Ziua Iasi

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*