Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Şase persoane prinse stând ilegal în Iaşi

Şase persoane sunt obligate de autorităţile române să părăsească ţara  în termen de 15 zile, după ce au fost descoperiţi stând ilegal în Iaşi. Poliţişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciului pentru Imigrări Iaşi au desfăşurat, în ultima săptămână, o serie de acţiuni, cu forţe proprii sau în cooperare  cu cadre ale Inspectoratului Judeţean de Politie Iaşi şi S. P. F. Iaşi, în vederea depistării cetăţenilor străini a căror şedere a devenit ilegală precum şi a celor notificaţi de către DJAOV Iaşi, privind încălcarea reglementărilor vamale.

 Astfel, în urma acţiunilor efectuate, în diferite zone ale judeţului Iaşi, au fost depistaţi  cu şedere ilegală opt cetăţeni străini (cinci moldoveni, un tunisian, un egiptean şi un israelian ). Persoanele în cauză au intrat în România în baza permiselor de mic trafic,  a unor vize emise în scop de vizită sau a permiselor de şedere. 

Urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări au dispus, ca şase, dintre aceştia, au primit decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara, în termen de 15 zile. Ceilalţi doi au fost puşi în legalitate deorece îşi justifică şederea pe teritoriul statului român.

 ”Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea   prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Iaşi, din strada Mihai Costăchescu nr. 6, la numărul de telefon 0232-302315, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro”, a declarat comisarul şef de poliţie Sorin Gaiţă.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*