Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Dezastru la Iaşi în urma ploilor de joi

Ploile de joi după amiază au făcut ravagii în comunele Răducăneni şi Holboca. Felix Guzgă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Iaşi a declarat că în localitatea Bohotin, comuna Răducăneni, precipitaţiile abundente au generat scurgeri de pe versanţi în urma cărora un bărbat de 67 de ani şi-a pierdut viaţa. În aceeaşi localitate au fost afectate zece podeţe, 400 hectare de teren arabil, 20 de hectare de păşune şi 500 metri de drum naţional.
De asemenea, la Holboca s-au înregistrat intensificări ale vântului ce au provocat defecţiuni la reţeaua electrică din localitatea Orzeni. Doi stâlpi au fost rupţi, iar patru familii au rămas fără energie electrică. Furnizarea energiei electrice a fost reluată în seara zilei de 12 iunie.

Toate datele prezentate au fost trimise de la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Echipe formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii vor verifica fiecare situaţie raportată de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi vor stabili în ce proporţie au fost avariate obiectivele”, a spus reprezentantul Prefecturii.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*