Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Duelul Campionilor de la JO, la tir, la Iaşi

Sala Polivalentă din Iaşi va fi gazda celui mai important eveniment sportiv al anului, etapa a 5-a a Campionatului Naţional de Tir. Evenimentul se desfăşoară la aproape un an de la finala de la Jocurile Olimpice de la Londra. Cu acest prilej,  campionii olimpici Alin Moldoveanu şi italianul Niccolo Campriani se vor afla faţă în faţă în cadrul unei etape de Campionat Naţional la tir, într-o reeditare a finalei olimpice de anul trecut în proba de 10 m aer comprimat.

Etapa a V-a a Campionatului Naţional va începe în cursul dimineţii, la ora 09.00, cu seriile de calificări, iar primii opt se vor califica în finală. Mult aşteptata confruntare dintre Moldoveanu şi Campriani va avea loc în jurul orei 17.00, când este programată finala.

 „Îi mulţumesc lui Niccolo Campriani pentru că a acceptat invitaţia de a veni la Iaşi. Acest eveniment este o şansă pentru ieşeni să vadă o finală olimpică şi sper să fie un spectacol adevărat”, a declarat Alin Moldoveanu, campion olimpic la Londra în proba de puşcă aer comprimat 10 metri.
La rândul său, italianul Niccolo Campriani, învinsul lui Moldoveanu în finala de la Londra, a declarat că este la prima experienţă de acest gen după o finală olimpică.

Este pentru prima dată când particip la reeditarea unei finale olimpice şi mă bucur că am această ocazie. Va fi un eveniment special, dar diferit faţă de cel de la Londra. Am venit aici pentru a ajuta la promovarea tirului, nu pentru o revanşă şi mă bucur pentru primirea de care am avut parte. Alin îmi este bun prieten şi mă bucur să fiu aici alături de el, sper să fie o finală frumoasă. Le mulţumesc pentru invitaţie celor care au organizat acest eveniment şi îi urez succes lui Alin”, a precizat Campriani, dublu medaliat cu aur şi argint la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.
Maricel Popa, managerul CS Omega Tehnoton Iaşi, la care este legitimat Alin Moldoveanu, a declarat că turneul a fost extrem de greu de organizat .

”O astfel de competiţie este foarte greu de organizat, de aceea le mulţumesc tuturor celor m-au ajutat în demersul meu. Sper ca publicul să vină într-un număr cat mai mare, iar prezenţa celor doi mari campioni, sportivi de o modestie rară, să fie un imbold pentru tinerii trăgători ai Iaşului”, a spus Maricel Popa.

Directorul Direcţiei pentru Tineret şi Sport Iaşi, Ciprian Paraschiv a spus şi el că un asemenea eveniment poate fi văzut rar în România.

O finală olimpică este un spectacol sportiv de ţinută şi mă bucur mult că ieşenii au această şansă de a vedea pe viu doi campioni olimpici”, a precizat Ciprian Paraschiv.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*