Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Consultaţii gratuite pentru copiii cu tulburări de vedere, de Ziua Copiilor, la sediul Centrului Medical Arcadia Sărărie

Părinţii care au copii ce suferă de tulburări de vedere pot beneficia de consultaţii gratuite pe data de 1 iunie, de Ziua Copiilor, la sediul Centrului Medical Arcadia Sărărie.

Simt o mare bucurie în suflet de fiecare dată când reuşesc să fiu mai aproape de ceea ce îmi propun şi ceea ce am promis să realizez. Campania “Deschideţi ochii”, pornită chiar din perioada electorală a anului 2012, va avea de Ziua Copiilor încă o rază de lumină. Împreună cu Centrul Medical Arcadia Sărărie – unul din cele mai importante centre medicale private din Colegiul 8 – vom organiza sâmbătă, 1 iunie 2013, între orele 10:00 – 15:00 o acţiune de screening oftalmologic gratuit pentru copii între 0 şi 16 ani. Programările se pot efectua la numărul de telefon Call Center 0232 – 920 începând de azi, 29 mai”, a declarat deputatul PDL Camelia Bogdănici, care este medic oftalmolog de profesie.

Un screening oftalmologic este esenţial pentru detectarea şi tratarea afecţiunilor de acest tip. Mai mult, poate decât în orice altă ramură medicală, tratarea timpurie a problemelor oftalmologice este de cele mai multe ori singura metodă de recuperare. În oftalmologie, observarea vizuală a afecţiunilor ochiului este de cele mai multe ori târzie, tratamentul şi recuperarea fiind lungi şi dificile.

Vederea este pentru oameni cel mai important canal de aport al informaţiilor. Cantitatea de date vizuale este de câteva sute de ori mai mare decât toate celelalte simţuri ale noastre la un loc. Suprimarea sau diminuarea acestui canal de informaţie are un impact negativ major în formarea, educaţia şi percepţia unui copil. Sistemul de învăţământ este bazat pe funcţionarea corectă a văzului iar exemplele pot continua cu orice aspect al sferei sociale.

În calitate de deputat voi continua să susţin introducerea obligativităţii screening-ului oftalmologic gratuit şi periodic la toate categoriile de vârstă. Nu este prima dată când spun acest lucru şi îl voi repeta până când fiecare dintre noi va înţelege ce înseamnă cu adevărat detectarea din timp a unei afecţiuni oftalmologice.

Părinţii sunt invitaţi de deputatul PDL împreună cu copiii în Parcul Copou la ora 17:00 pentru o întâlnire plină de surprize.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*