Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Incompetenţa blochează conturile Ministerului Sănătăţii!

Partidul Democrat Liberal cere demisia domnului Eugen Nicolăescu, Ministrul Sănătăţii. din cauza măsurii judecătoreşti de blocare a conturilor Ministerului.  Deputata PDL Camelia Bogdănici spune că această întâmplare nefericită reclamă grave deficienţe în actul guvernării de la nivelul conducerii Ministerului Sănătăţii şi scoate din nou la iveală incompetenţa care îl caracterizează pe domnul Nicolăescu.

Consider că este inadmisibil ca în anul 2013 să asistăm la o asemenea batjocură faţă de pacienţi, faţă de întreg sistemul sanitar românesc. Dacă în anul 2007, domnul Nicolăescu, în calitate de Ministru al Sănătăţii, anunţa cu surle şi tobe, că vor fi reabilitate 15 spitale de urgenţă judeţene şi vor fi construite 8 spitale regionale, acum, aflăm că nici măcar studiile de fezabilitate efectuate în anul 2008 nu sunt achitate, datorie în urma căreia astăzi s-a dispus poprirea conturilor Ministerului Sănătăţii. Subliniez faptul că pentru 6 dintre cele 15 spitale judeţene, studiile de fezabilitate s-au realizat degeaba, deoarece până în prezent nu a avut loc niciun fel de reabilitare. De asemenea, subliniez faptul că în cadrul dezbaterilor pe marginea Legii bugetului de stat pe anul 2013, când am observat că Ministerul Sănătăţii nu alocă bani pentru cele 8 spitale de urgenţă pe care USL-ul le-a promis pe toată perioada campaniei electorale, i-am atras atenţia domnului Nicolăescu cu privire la promisiunile nerealizate”, spune deputatul Bogdănici.

 Ea spuine că ministrul Nicolăescu mai degrabă plătea studiile de fezabilitate contractate de domnia sa în 2008 şi reducea cheltuielile pentru programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, ale cărui rezultate nu le cunoaştem nici acum: ”Cu alte cuvinte, în acelaşi interval de timp, aţi înglodat Ministerul în datorii, dar v-aţi permis să aruncaţi bani cu nemiluita pe efectuarea unui studiu deocamdată obscur.” 

Bogdănici îl critică pe Nicolăescu că după ce Ministerul Sănătăţii a sistat finanţarea necesară acordării asistenţei medicale dentare, a generat criza citostaticelor, superficial rezolvată la acest moment, a tăiat fondurile destinate prevenirii mortalităţii infantile, a redus bugetul pentru tratamentul pacienţilor cu HIV/SIDA, ne arată şi acum că, de fapt, nu cunoaşte deloc problemele ministerului. 

Chiar domnia sa declară că nu ştia nimic despre această problemă de la învestirea sa ca ministru şi chiar încearcă să arunce vina, care îi aparţine în totalitate, în curtea altor guvernări. Din păcate, pentru domnia sa aceasta nu este singura necunoscută din ecuaţia sănătăţii! Domnule Ministru, consider că ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost picătura care a umplut paharul. Nu vă puteţi juca la infinit cu sănătatea românilor! Recunoaşteţi că sunt prea încurcate pentru dumneavoastră iţele guvernării unui sector atât de important, precum este sănătatea, şi daţi-vă urgent demisia! Incompetenţa de care daţi dovadă ucide sistemul sanitar românesc. Românii nu mai pot fi batjocura deciziilor haotice impuse de Ministerul Sănătăţii, sub conducerea dumneavoastră. Nu vă mai jucaţi cu sănătatea românilor şi cu vieţile a zeci de mii de oameni aflaţi în suferinţă”, spune deputat PDL de Iaşi, Conf. Dr. Camelia-Margareta Bogdănici.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*