Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Telefoane mobile şi cartele reîncărcabile confiscate înainte de a ajunge la deţinuţi

Penitenciarul iasiDouă elefoane mobile Nokia şi un telefon LG, 12 cartele sim Orange, 2 hands-free-uri, 3 mufe, 1 card memorie au fost descoperite de gardienii de la Penitenciarul Iaşi în interiorul a trei cutii de conserve ce trebuiau să ajungă la un deţinut. Descoperirile au fost făcute în cursul acestei după amiezi, cu ocazia acordării drepturilor specifice persoanelor  private de libertate prin sectorul Vizite. Imediat după descoperire, gardienii au anunţat conducerea unităţii, poliţiştii şi judecătorul delegat. Vizitatorul s-a ales cu o interdicţie de acces în Penitenciar pentru o perioadă de 6 luni.

În conformitate cu prevederile  art. 74^2Legii nr. 83/2010, introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă.

De la începutul anului s-au înregistrat şi alte incidente similare, ocazie cu care a fost prevenită introducerea în penitenciar a 8 telefoane mobile, 1 acumulator, 5 încărcătoare, 5 mufe de alimentare, 2 carduri de memorie,  6 cartele SIM, precum şi 2 punguţe ce conţineau substanţă vegetală de culoare verde, care au fost ulterior predate Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*