Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Criminal mort în închisoare

Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi a murit miercuri dimineaţa, eforturile medicilor de a-l resuscita fiind inutile. Bărbatul se afla în penitenciar din 2009, unde îşi ispăşea o pedeapsă de 15 ani pentru omor calificat.

Miercuri dimineaţă, în jurul orei 9,15, a solicitat prezentarea sa la cabinetul medical  unde i-a fost  acordat  ajutor  de specialitate de către medicul unităţii. În acelaşi timp a fost solicitată şi intervenţia unui echipaj SMURD. Medicii din cadrul SMURD au continuat aplicarea manevrelor de resuscitare, din păcate deţinutul fiind declarat decedat la ora 10,10, din cauza unui stop cardio-respirator ireversibil.

Puşcăriaşul era în evidenţele cabinetului medical cu probleme de sănătate cronice pentru care beneficia de tratament corespunzător.

După constatarea decesului conducerea penitenciarului a luat măsurile legale care se impun în aceste situaţii, fiind informat judecătorul delegat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, procurorul de caz, Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şi familia acestuia.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*