Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Au crescut veniturile UMF Iaşi! Vezi detalii

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi confirmă şi în anul universitar 2011 – 2012 trendul ascendent în performanţa administrativă, managementul eficient al resurselor şi preocuparea permanentă pentru noi investiţii al căror beneficiu se regăseşte în calitatea actului educaţional desfăşurat în Universitate. Acest fapt reiese şi din Raportul Anual al Rectorului pentru anul universitar 2011 – 2012″, document care constituie o componentă a răspunderii publice asumată de Universitate în concordanţă cu prevederile art. 124 şi art. 130 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 precum şi cu prevederile Cartei Universităţii adoptată în şedinţa de Senat din 22.07.2011 şi validată de MEN.
 
În perioada 2006-2012, veniturile realizate au crescut constant ajungând în 2012 la 138.625.852 lei. Veniturile proprii generate de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi au crescut de la an la an ajungând în 2012 la 55.583.229 lei, mai mari cu 47% faţă de 2009 şi 4% faţă de 2011. Cheltuielile pentru materialele aferente activităţii didactice şi cercetării, dar şi cheltuielile cu burse şi ajutoare sociale au crescut semnificativ în 2012. La o privire de ansamblu, din analiza raportului venituri realizate vs. cheltuieli efectuate se poate observa că în perioada 2006 – 2012 Universitatea, prin Direcţia Administrativă, practică un management financiar eficient, reuşind an de an să obţină o stabilitate confortabila atit ca si lichiditati cit si prin capacitatea investitionala. Argumentul final fiind rezultatele financiare finalizate cu excedent la sfârşitul fiecarui an”, a declarat ec. Daniela Druguş, directorul general al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi.
 
Sub numele “U.M.F 2020”, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi şi-a asumat o strategie de dezvoltare pe termen mediu. Strategia “U.M.F. 2020”, lansată în noiembrie 2012 şi aprobată în Senatul Universităţii din ianuarie 2013, cuprinde 20 de proiecte în valoare de aproximativ 67 de milioane de euro, care urmează să fie finalizate până în anul 2020.
 
 Dintre aceste proiecte, au fost finalizate până în acest moment: Departamentul de Oncogenetică, primul din România, investiţie realizată in cadrul unui parteneriat cu Franta, in valoare de cca. 500.000 euro, cu sursa de finantare din veniturile proprii ale Universitatii Centrul de Studii privind Etica Politicilor de Sănătate, investiţie realizată prin intermediul unui proiect cu finantare europeana în valoare totală de 3.242.320 euro, din care contribuţia Universităţii a fost de 18.845 euro; Centrul de Abilităţi Practice, o investiţie în valoare de 600.000 euro; cu sursa de finantare din veniturile proprii ale Universitatii Centrul de Simulare în domeniul medicinii dentare, investiţie realizată prin intermediul unui proiect european în valoare totală de 2.017.099 euro, din care contribuţia Universităţii a fost de 9.389 euro;
 
 Centrul de Simulare pentru Medicina Generală, investiţie în valoare de 2.950.000 euro; cu sursa de finantare din veniturile proprii ale Universitatii Demararea proiectului Spital stomatologic “Gr.T. Popa”, în valoare de 3.500.000 euro; cu sursa de finantare din veniturile proprii ale Universitatii
 
 Aşadar, în primul an din cei 8 pe parcursul cărora va fi implementată strategia pe termen mediu “U.M.F. 2020”, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa”Iaşi a realizat, prin proiectele mai sus amintite, primul pas în realizarea strategiei instituţionale de dezvoltare, demarând investiţii de circa 7,5 milioane euro.
 
 Performanţa academică, dublată şi susţinută de performanţele administrative ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi au fost recunoscute şi certificate la nivel european în urma evaluării externe desfăşurate în perioada întregului an calendaritic 2012 de către EUA (European University Association) în cadrul proiectului „Performanţă în cercetare, performanţă în predare – calitate, diversitate şi inovare în universităţile din România”. În raportul de evaluare, EUA a concluzionat că ”UMF este o instituţie cu tradiţie şi cu reputaţie înaltă la nivel naţional şi internaţional. Are cadre didactice şi personal administrativ foarte motivat, studenţi devotaţi şi se bucură de sprijinul partenerilor. Evaluările externe au confirmat poziţia sa de lider în regiune şi în ţară. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” are capacitatea de a răspunde provocărilor şi oportunităţilor din viitor. Echipa are încredere că U.M.F. îşi va îndeplini misiunea, adăugând valoare pentru bunăstarea societăţii româneşti, îşi va consolida poziţia de jucător global în calitate de universitate de medicină şi farmacie şi va contribui la progresul ştiinţific internaţional în medicină, stomatologie, farmacie şi bioinginerie.”

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*