Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Poliţiştii au verificat armele din judeţ

pistolPoliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au verificat bonitatea judiciară a gestionarilor de arme şi muniţii, a modului de asigurare a securităţii armelor şi muniţiilor, precum şi existenţa fizică şi funcţionalitatea acestora. La acţiuni au participat şi poliţişti de Ordine Publică care au verificat documentele societăţilor, a avizelor de port armă, a existenţei şi eficienţei mijloacelor de protecţie mecano-fizice, precum şi a sistemelor de supraveghere şi alarmare.

La nivelul I.P.J. Iaşi au fost verificate 38 de persoane juridice care deţin în total un număr de 482 de arme, din care 133 letale şi 287 neletale.

 

Au fost retrase o autorizaţie pentru arme letale de la o persoană juridică şi 5 certificate de deţinător arme neletale.

În urma acestor controale a fost constatată o infracţiune privind legalitatea deţinerii armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută de articolul 140 din legea 295/2004, o persoană fiind cercetată în acest sens.

Au fost ridicate în vederea confiscării un pistol cu gaze şi 33 de cartuşe deţinute ilegal.

De asemenea au fost ridicate în vederea casării 21 de arme care nu mai corespund din punct de vedere tehnic, sau proprietarii au renunţat la dreptul de deţinere.

Scopul acţiunii a vizat asigurarea unui climat de legalitate, prevenirea şi combaterea evenimentelor ce pot apărea ca urmare a nerespectării regimului armelor şi muniţiilor de către persoanele juridice care, conform obiectului de activitate deţin/folosesc arme şi muniţii.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*