Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Forţa Civică a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea restituirii proprietăţilor

dragomir tomaseschiDragomir Tomaşeschi, liderul filialei Forţa Civică Iaşi, a declarat că partidul din care face parte împreună cu o parte a parlamentarilor din opoziţie, au sesizat ieri Curtea Constituţională cu privire la legea restituirii proprietăţilor pentru care Guvernul Ponta şi-a asumat recent răspunderea.
 
El spune că demersul a fost iniţiat pe fondul refuzului puterii de a dezbate un alt proiect de lege pe tema restituirii proprietăţilor, iniţiat de parlamentarii Forţei Civice şi înregistrat la Parlament cu două luni înainte de decizia de asumare a răspunderii.
 
Dragomir Tomaşeschi afirmă totodată că spre deosebire de legea concepută de Guvernul Ponta, plină de nedreptăţi şi al cărei unic scop constă în propăşirea clientelei de partid în tot felul de comisii funciare generos răsplătite de către stat, iniţiativa legislativă a Forţei Civice este una onestă, corectă şi sustenabilă de resursele României.
 
Sperăm ca, în urma demersului făcut la Curtea Constituţională, să aibă loc o dezbatere parlamentară reală şi constructivă, care să aducă o soluţie optimă în privinţa retrocedării proprietăţilor. Din păcate, în spatele mesajului populist prin care Victor Ponta şi-a promovat catastrofa legislativă – falsa idee că samsarii imobiliari vor fi suprataxaţi – se ascunde un obiectiv cinic: acela de a trage de timp în problema restituirilor astfel încât numărul foştilor proprietari, având o vârstă înaintată, să scadă pe cale naturală. De altfel, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a trimis Guvernului 22 de pagini cu observaţii extreme de vehemente la adresa legii pentru care Cabinetul Ponta şi-a asumat răspunderea”, a spus Dragomir Tomaşeschi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*