Marti 22 Septembrie 2020, Actualizat acum 265 zile 12:00 am

 

Ziua bibliotecarului sărbătorită de Biblioteca Judeţeană Gheorghe Asachi

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” vă invită la manifestările organizate cu prilejul Zilei bibliotecarului şi a Zilei Internaţionale a cărţii şi a drepturilor de autor, care vor avea loc în perioada 19-25 aprilie.

Astfel, în ziua de 19 aprilie, începând cu ora 11,00, la Muzeul Unirii din Iaşi va avea loc decernarea Premiului şi a Diplomei de Excelenţă pentru cel mai bun bibliotecar şi cea mai bună bibliotecă publică din judeţul Iaşi, instituite de Consiliul Judeţean Iaşi şi acordate anual. Aceste premii au rolul de a răsplăti material şi simbolic, ca o recunoaştere publică, specialiştii care au avut realizări profesionale deosebite în anul precedent.

Pe 22 aprilie Ziua Pământului va fi marcată printr-o proiecţie video urmată de discuţii pe probleme globale.

Prima ediţie a Nopţii Bibliotecilor Româneşti se va desfăşura în noaptea de 23-24 aprilie la sediul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” situat în Galeriile comerciale „Ştefan cel Mare” şi la Filiala „Mihail Sadoveanu” din cartierul Alexandru cel Bun. Manifestarea va debuta începând cu ora 16,00. În program: „Descoperă serviciile bibliotecii” (turul bibliotecii), prezentarea „Biblioteca în imagini”, premierea lucrărilor câştigătoare concursurilor „Dragobetele sărută fetele” şi „Copilărie şi Culoare, Lecturi publice în prezenţa autorilor, proiecţii filme, iar în ziua de 25 aprilie, la Sala de Lectură va avea loc lansarea volumului Acta Camilliana – Actele pastorale ale Prea Sfinţiei Sale P. Nicolae Iosif Camilli, editat de Departamentul de cercetare de la Facultatea de Teologie romano-catolică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Manifestările incluse în program urmăresc creşterea vizibilităţii bibliotecii în comunitate.

Ziua Internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor se sărbătoreşte anual pe 23 aprilie, la iniţiativa UNESCO, în scopul promovării lecturii, publicării şi a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfăşurat în anul 1995.

Considerând că lectura şi cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor şi a bibliotecarilor, începând cu anul 2005, în România se sărbătoreşte concomitent şi Ziua bibliotecarului.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*