Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Patru lideri din business vorbesc cu liceenii din Iaşi despre ce înseamnă să fii antreprenor

Aproape 100 de tineri din clasa a X-a şi a XI-a din Iaşi au vorbit joi şi au învăţat de la Doina Cepalis (Te-Rox Prod), Adrian Georgescu (Ernst & Young), Gabriel Mardarasevici (Focality) şi Felix Pătrăşcanu (FAN Courier Express), despre ce presupune viaţa de antreprenor ca alternativă de carieră şi dezvoltare personală, la a doua ediţie a conferinţelor “Vreau să fiu antreprenor”.

“Sfatul meu este să muncească dacă vor succes de durată şi nu de conjunctură, să facă lucrurile cu pasiune şi fără să îşi facă griji de eşec. Acum este momentul, mai târziu costă mai mult”, îi îndeamnă Gabriel Mardarasevici, business angel din Iaşi, pe liceeni.

Efortul susţinut pe o pasiune este esenţial pentru a reuşi ca antreprenor şi este recomandarea lui Felix Pătrăşcanu, co-fondator FAN Courier Express, pentru liceeni.

E foarte important să va aflaţi profesia. Încercaţi, totuşi, să vă faceţi un business propriu, având ca obiect de activitate chiar profesia pe care v-aţi ales-o. Cu puţin efort în plus veţi avea satisfacţii imense”, spune Felix Pătrăşcanu, unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Director al Fundaţiei Romanian Business Leaders.

Evenimentul de la Iaşi face parte din programul “Vreau să fiu antreprenor”, care a debutat la Braşov, pe 4 aprilie 2013 şi presupune discuţii de două ore între antreprenori şi lideri din business români cu câte 100 de liceeni preselectaţi din minim 10 oraşe din ţară. Vorbitorii povestesc experienţele personale prin care au trecut în drumul spre realizările profesionale şi personale şi răspund întrebărilor tinerilor legate de viaţa de antreprenor.

Sunt puţini tinerii care au curajul să-şi ia viitorul în mâini şi să aleagă o carieră de antreprenor. Prin programul «Vreau să fiu antreprenor» dorim să încurajăm tinerii să-şi asume viitorul. Sfatul meu pentru liceeni este ca după ce îşi aleg drumul şi-şi stabilesc obiectivele, să muncească pentru îndeplinirea lor. Nu există rezultate sustenabile valabile pe termen lung fără muncă asiduă”, spune Dragoş Anastasiu, preşedintele grupului Eurolines şi liderul proiectului “Vreau să fiu antreprenor”,  generat în februarie 2013, la a doua ediţie a Romanian Business Leaders Summit. 

Liceenii participanţi primesc cartea Ghidul Practic pentru Antreprenori, scrisă de o echipă care a inclus opt antreprenori şi şefi de companii din România, în cadrul unui alt proiect Romanian Business Leaders, dedicat promovării culturii antreprenoriale. De asemenea, prin tragere la sorţi, liceeni vor câştiga la finalul evenimentului produse tehnologice care să-i ajute în procesul de învăţare şi vor avea oportunitatea să câştige internship-uri în companiile reprezentate de antreprenorii şi liderii pe care-i întâlnesc.

Programul “Vreau să fiu antreprenor” urmăreşte să insufle şi să consolideze încrederea tinerilor în planurile şi în potenţialul personal şi să stimulezee apetitul liceenilor pentru antreprenoriat.

Următoarele evenimente vor avea loc la Târgu-Mureş (mai), Cluj-Napoca (16 mai), Timişoara (30 mai) şi în toamna acestui an la Brăila, Bucureşti, Constanţa, Craiova, Galaţi, Oradea, Piteşti şi Sibiu.

Tinerii care doresc să participe la program se înscriu online, accesând  formularul de înregistrare sau pagina de Facebook.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*