Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Primăria Iaşi, obligată de instanţă să ridice jardinierele de beton de la Hotel Traian

Judecătorii de la Judecătoria Iaşi au emis, vineri, o Ordonanţă prezidenţială prin care obligă Primăria Municipiului să ridice jardinierele din beton care blochează accesul în parcarea Grand Hotel Traian.

Admite cererea de emitere a Ordonanţei preşedinţiale. Obligă pe pârâţii M, P, SP să ridice jardinierele din beton şi indicatorul rutier cu semnificaţia „Accesul interzis”. Autorizează pe reclamanta să ridice, pe cheltuiala pârâţilor, jardinierele şi indicatorul rutier, în ipoteza în care pârâţii nu se vor conforma dispoziţiilor prezentei sentinţe. Obligă pe pârâţi să plătească reclamantei 1010,3 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata”, se spune în hotărârea magistraţilor de la Judecătoria Iaşi.

În replică reprezentanţii municipalităţii spun că Primăria Municipiului Iaşi respectă decizia instanţei şi o va pune în aplicare de îndată, cu următoarele precizări: pentru toţi cetăţenii municipiului Iaşi şi nu numai, Piaţa Unirii va rămâne în continuare o platformă pietonală aşa cum este ea în prezent inventariată în domeniul public. Pentru orice situaţie de urgenţă (Salvare, Pompieri, Poliţie) accesul auto este necondiţionat, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Atragem atenţia că instanţa nu a decis schimbarea destinaţiei pietonalului în parcare gratuită. pentru a nu induce în eroare conducătorii auto, odată cu ridicarea jardinierelor, Primăria Municipiului Iaşi va instala panouri de informare cu privire la regimul pietonal al esplanadei Piaţa Unirii. Primăria Municipiului Iaşi face apel la toţi conducătorii din Iaşi să respecte legislaţia în domeniu şi specificaţia pietonală a esplanadei Piaţa Unirii”, spun reprezentanţii Primăriei prin intermediul unui comunicat de presă.

Reprezentanţii firmei reclamante, SC Turism Moldova SA, care administrează Hotelul Traian, a acţionat Primăria Municipiului Iaşi în instanţă în legătură cu blocarea accesului auto pe platforma pietonală Piaţa Unirii. Astăzi, Judecătoria Iaşi a admis, prin Ordonanţă preşedinţială, cererea patronatului Hotelului Unirea, care are în vedere ridicarea jardinierelor din beton amplasate perpendicular pe calea de acces din faţa Grand Hotel Traian din Iaşi, str. Piaţa Unirii nr. 1; ridicarea indicatorului rutier „accesul interzis” amplasat în faţa aceluiaşi imobil; autorizarea subscrisei să ridice pe cheltuiala pârâţilor jardinierele şi indicatorul rutier, în cazul în care aceştia nu se vor conforma dispoziţiilor instanţei; acordarea cheltuielilor de judecată.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*