Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

Senatorul Florin Constantinescu: PSD trebuie să se concentreze pe subiectele importante

senatorul psd florin constantinescuSenatorul păşcănean Florin Constantinescu spune că foarte mulţi colegi, preşedinţi de organizaţii judeţene sau parlamentari şi-au propus să facă lungi pledoarii despre propunerile avansate de Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, propunere care nu are susţinerea PSD şi nici a USL.
 
Social democratul consideră că este un exerciţiu de imagine, dar căruia nu ar trebui să i se acorde foarte mare atenţie. 
 
”Fiind o iniţiativă care vine din partea unui parlamentar, consider că abordarea trebuie să se plaseze în zona discuţiilor, cel puţin pentru moment”, a spus acesta. 
 
Având în vedere multitudinea problemelor de pe domeniul justiţiei, senatorul Florin Constantinescu a declarat că îşi doreşte ca între PSD, PNL şi PC să nu mai existe dispute.
 
Ştim cu toţii că sunt foarte multe probleme, inclusiv dacă ne gândim la ultimul raport  al Comisiei Europene (CE) privind traficul de fiinţe umane in UE. În acest Raport, Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, arată că România şi Bulgaria  trebuie să facă mai mult pentru ameliorarea condiţiilor de viaţă ale romilor, etnie din care fac parte multe dintre victime.  Concret, cele mai multe victime ale traficului de fiinţe umane şi cei mai mulţi traficanţi de carne vie puşi sub acuzare în statele UE provin din România şi Bulgaria, iar România are o problema specială legată de exploatarea persoanelor pentru cerşetorie, aşa cum arată primul raport al Comisiei Europene (CE) privind traficul de fiinţe umane în UE”, mai spune senatorul PSD Florin Constantinescu.
 
Datele noi, apărute azi, coroborate cu dorinţa unui MCV favorabil României care să ne permită intrarea în Schengen sau decizia favorabilă pentru intrarea în Schengen în luna decembrie trebuie luate în calcul de orice Ministru al Justiţiei.
 
”Aceste probleme consider că trebuie să le analizăm şi să vedem exact unde avem de lucrat. Acestea sunt situaţiile care, într-adevăr, vor da bătăi de cap României, şi nu cele în care dezbatem problema ce om va fi şeful vreunei structuri sau iniţiativele vreunui deputat sau senator, lipsite de substanţă şi fără susţinere”, a mai declarat Constantinescu.
 
Senatorul Florin Constantinescu a mai precizat faptul că, opinia publică este concentrată pe organizarea Congresului PSD din 19-20 aprilie, dar şi pe asumarea răspunderii pe proiectul de lege privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire în natură sau prin echivalent a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist în România. 
 
”USL cu toate grupurile parlamentare şi toate grupurile din interior susţin acest proiect de lege pe care premierul îl angajează în numele Guvernului, cu sprijinul întregului USL. Mesajul preşedintelui Victor Ponta a fost de susţinere pentru acest proiect de lege. PSD a considerat dintotdeauna, cu atât mai mult acum, când pe tapet există această lege, că procesul de restituire trebuie să continue”, a mai spus Constantinescu.
 
În legătură cu Congresul PSD, senatorul Constantinescu a precizat că, sub egida emoţiilor care ţin de desfăşurarea acestui eveniment, trebuie ca noi, membrii PSD de peste tot din ţară să acordăm importanţa cuvenită.
 
”Vom alege conducerea PSD, echipa care îşi va asuma răspunderea pentru anii ce vor urma pentru toate reuşitele şi eşecurile noastre. Am vorbit despre echipă şi aşa trebuie privit momentul respectiv: ca un eveniment ce strânge echipa în jurul preşedintelui. Am spus întotdeauna şi daţi-mi voie să repet: PSD este o partid democratic, un partid în care au loc toate proiectele şi ideile”, a mai declarat senatorul PSD Florin Constantinescu.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*